STA/M.P. | 24. 8. 2022, 14:50

Štajerska avtocesta znova odprta, a večkilometrski zastoji ostajajo: kje je najhuje?

-

Potem ko je bil promet po nesreči preusmerjen na regionalno cesto, so se kolone začele delati tudi ponekod drugje po državi ter tudi na mejnih prehodih. Kaj čaka voznike?

Nesreča na avtocesti v smeri Maribora je zagrenila pot številnim voznikom, ki so se od doma odpravili že zgodaj zjutraj. Kot je znano, je do večurnega zaprtja med Blagovico in Trojanami proti Mariboru prišlo zaradi odstranjevanja posledic gorečega vozila.

V požaru na srečo ni bil poškodovan nihče. Ogenj so do 7. ure že pogasili.

O požaru na vozilu so bili ljubljanski policisti obveščeni ob približno 5.30, tja so takoj napotili interventne službe, je za 24ur povedal Tomaž Tomaževic s PU Ljubljana. Zgorelo je pri kolesu prikolice, po prvih podatkih zaradi okvare. Voznik tovornjaka je prikolico takoj odpel, ogenj se zato ni razširil na vozilo. 

Kje vse so trenutno zastoji?

Med Domžalami in Blagovico ostaja daljši zastoj, dolg 14 kilometrov.

Zastoj je tudi na regionalni cesti Krtina-Blagovica-Trojane, opozarja prometnoinformacijski center.

Zastoj je tudi na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji. Za Kranjsko Goro je možen izvoz Jesenice vzhod. Prav tako so zastoji na dolenjski avtocesti med Grosupljim in Višnjo Goro proti Novemu mestu ter na cestah Lesce-Bled in Duplica-Kamnik.

Gneča je tudi na nekaterih mejnih prehodih. Čakalne dobe so na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Jelšane, Starod in Obrežje, najdlje pa vozniki za vstop v državo čakajo na prehodu Gruškovje, in sicer uro in pol.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ