J. Z. | 24. 8. 2022, 07:38

Štajerska avtocesta več ur zaprta zaradi gorečega tovornjaka: iz predora reševali vozila, zastoj dolg več kot 10 kilometrov

Twitter/Promet.si/fotomontaža
Štajerska avtocesta več ur zaprta zaradi gorečega tovornjaka: iz predora reševali vozila, zastoj dolg več kot 10 kilometrov (foto: Twitter/Promet.si/fotomontaža)

Nesreča na avtocesti v smeri Maribora je zagrenila pot številnim voznikom, ki so se od doma odpravili že zgodaj zjutraj. Po prvih informacijah so plameni zajeli prikolico tovornega vozila.

Štajerska avtocesta je med Blagovico in Trojanami proti Mariboru zaprta zaradi odstranjevanja posledic gorečega vozila.

Promet je preusmerjen na regionalno cesto. Nastal je zastoj med Domžalami in Blagovico smer Celje, 13 kilometrov. Zastoj je tudi na regionalni cesti Krtina-Blagovic-Trojane. Vozila imajo več kot dve uri zamude.

Obvoz za osebna vozila je možen tudi po cesti Ljubljana-Kamnik-Tuhinjska dolina-Vransko ali Krtina-Moravče-Trojane.

Avtocesto so malo pred šesto uro zjutraj zaprli zaradi gašenja vozila.

V zastoju je ostalo ujetih več vozil, zato so morali za nekaj časa tam zapreti avtocesto tudi v drugo smer, je zapisano na spletni strani Prometno-informacijskega centra (PIC)

Vzrok požara še ni znan 

Po poročanju 24ur.com so avtocesto morali zapreti, ker je ogenj zajel prikolico tovornega vozila. Informacije o tem, kako in zakaj je zagorelo, pa policisti še zbirajo.  

Uredništvo

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.