R. K. | 4. 1. 2023, 13:02

Stanovalci slovenskega bloka zaradi svojega dojenčka prejeli neprijazno opozorilo

Bobo

"Naredili ste ga zase, poskrbite zanj in ne obremenjujte z njim drugih," je med drugim pisalo v sporočilu, ki se je pojavilo na oglasni deski bloka.

Po spletu je zaokrožila fotografija opozorila na oglasni deski enega izmed slovenskih večstanovanjskih blokov, nad katero so se zgrozili številni Slovenci. Nekoga je namreč otroški jok zmotil do te mere, da je sosedom v bloku pustil sporočilo, ki je vse prej kot prijazno.

"Dojenčka, prosim, umirite. Joka podnevi in ponoči. Naučite se, kako se skrbi zanj, ker ga ne želim po cele dneve poslušati, kako se dere," je zapisal nepotrpežljivi sosed in dodal: "Naredili ste ga zase, poskrbite zanj in ne obremenjujte z njim drugih."

Fotografijo zapisa je na Twitterju delil izredni profesor na ljubljanski filozofski fakulteti Gregor Pobezin in zraven pripisal: "V bloku nekje v Sloveniji."

Oglasil se je znani politik

V komentarjih se je na objavo med drugimi odzval tudi nekdanji predsednik Državnega sveta Republike Slovenije Alojz Kovšca, ki je v zapisu iskal 'slabo slovenščino' in na podlagi tega namigoval, da naj bi avtor zapisa prihajal iz katere od balkanskih držav. 

Na Kovščev komentar se je odzval avtor zapisa, ki je zavrnil politikova namigovanja: "Tega sicer ne morem podpreti z empiričnimi podatki, a bi rekel, da je pomanjkanje empatije enakomerno razporejena po vsem demografskem spektru."

Žiga Živulović jr./Bobo

Malčku rastejo zobki?

Oglasila se je tudi komentatorka, ki je namignila, da "pomanjkanje spanja povzroča agresivnost" in dejala, da bi lahko starši sosedom pustili prijazen listek z opravičilom.

Tudi na ta komentar se je odzval Pobezin, ki je odgovoril, da prijaznega odgovora o zobkih, ki se je očitno pojavilo ob opozorilu, ni fotografiral. "Kolikor sem razumel, ne gre za malomarnost," je še zapisal. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol