R. K. | 27. 3. 2023, 13:02

Ste že videli, kaj se je zgodilo na nacionalni televiziji? Mnogi menijo, da si tega preprosto ne bi smeli privoščiti (VIDEO)

Borut Živulovič/Srdjan Živulovič/Bobo/fotomontaža

Marsikomu se je pripetljaj med predvajanjem nedeljske oddaje zdel zelo nenavaden.

Med nedeljskim intervjujem na RTV, v katerem je Jože Možina tokrat gostil Aleša Primca, je med predstavitvijo intervjuvanca prišlo do tehnične napake, na katero nas je opozoril presenečeni bralec. V trenutku, ko je voditelj predstavil gosta, se je namreč v ospredju zaslišala glasna napoved za dokumentarni film Naredite ljudi boljše, ki so ga na omenjeni televiziji predvajali istega večera.

Ga vsi že dovolj poznamo?

Zaradi napake, ki je očitno okrnila spremljanje intervjuja, je naš bralec ujel le ime gosta, ne pa tudi njegove celotne predstavitve. "Naš tokratni gost je Aleš Primc, publicist, aktivist, rekorder, ko gre za ...", je uvodoma dejal voditelj Možina, nato pa so v montaži zvok nenadoma utišali in čez predstavitev zavrteli napovednik dokumentarca o poskusih na zarodkih, ki so razburili mednarodno javnost.

Posnetek zaslona/RTV SLO

Mešani občutki gledalcev

Če pustimo napako ob strani, je bil tudi tokratni intervju eden tistih, ki so razdelili slovensko javnost. Na Facebooku se je v zvezi z oddajo pojavilo več objav.

Avtor ene izmed njih je na primer prepričan, da je intervju namenjen "zgolj in samo agitaciji," zmotilo pa ga je predvsem to, da voditelj gosta naj ne bi opozoril na uporabo neprimernih besed, medtem ko nek drug uporabnik meni, da je šlo za "krasen intervju," a svojega mnenja ob tem ni natančneje utemeljil.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec