21. 5. 2024, 07:31 | Vir: STA

Preverite, kako ste lahko s tekom po stopnicah dobrodelni

Štengijada, 2023.

Mariborinfo/BOBO

Policijska uprava Maribor danes že 10. prireja športni in humanitarni tek po stopnicah na grič Kalvarija. Zbrane prispevke na letošnji Štengijadi bodo namenili Centru Gustava Šiliha Maribor, ki ga obiskujejo učenci s posebnimi potrebami.

"10. Štengijada bo nekaj posebnega tudi zaradi podpore Fundacije Gorana Dragića in Nogometne zveze Slovenije. V znak podpore so namreč podarili športna dresa s podpisi slovenske nogometne reprezentance in košarkaša Gorana Dragića, za kar smo jim izjemno hvaležni," so sporočili z mariborske policijske uprave.

Športna dresa bodo ob tej priložnosti podarili Centru Gustava Šiliha, ki mu namenjajo tudi startnine. V centru, ki ga obiskujejo otroci s posebnimi potrebami, bodo sredstva po napovedih namenili za nakup športnih rekvizitov, izvedbo športnih dejavnosti ter udeležbo na športnih dogodkih na regijskih ter svetovnih igrah specialne olimpijade. "Tudi otrokom s posebnimi potrebami želimo omogočiti, da jim šport postane način življenja," so pojasnili na policijski upravi.

Štengijada, 2023.

Štengijada, 2023.

Mariborinfo/BOBO

Kot v preteklih letih bodo tudi letos ekipe tekmovale v trojkah, ki morajo biti sestavljene iz predstavnikov obeh spolov. Prijave so možne tudi na dan dogodka. Štengijada se bo začela ob 11. uri na dvorišču Zavoda Antona Martina Slomška v Mariboru.

Policijska uprava Maribor jo organizira v okviru širše zastavljenega preventivnega projekta Otroška varnostna olimpijada, ki ga izvajajo od leta 2006. Gre za tekmovanje učencev osnovnih šol, ki se pomerijo v spoznavanju pravil za preprečevanje ter odpravljanje vzrokov in posledic negativnih varnostnih pojavov. Poleg policije pri projektu sodelujejo tudi druge institucije, ki skrbijo za varnost v ožjem in širšem pomenu. Zaključna prireditev Otroške varnostne olimpijade bo potekala v četrtek na Osnovni šoli Kidričevo.

Novo na Metroplay: Martina Švab povsem iskreno o družini, medijskem svetu in organizaciji časa | Ob skodelici kave