19. 3. 2023, 19:37 | Vir: STA

Številni zastoji na cestah, kje vse bi lahko obtičali?

Žiga Živulovič/Bobo

Preverite, katere cestne zapore in kolone bi lahko vplivale na vaš potovalni čas.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste so trenutno zastoji na dolenjski avtocesti Višnja Gora-Grosuplje proti Ljubljani. Gre za 30-minutno zamudo pri vožnji. Na primorski avtocesti je upočasnjen promet na posameznih odsekih od Razdrtega proti Ljubljani.

Delovna zapora 

Zastoji so na primorski avtocesti med Brezovico in Vrhniko proti Kopru pred delovno zaporo ter od Vrhnike proti Ljubljani. Zapora bo do 21. ure, pričakujejo zastoje. Zastoji so tudi na cestah Sečovlje-Izola, Sečovlje-Dragonja in Dragonja-Koper in po obalnih lokalnih cestah.

Okvare vozil

Te so na mariborski vzhodni obvoznici med Slivnico in Rogozo proti Dragučovi, na dolenjski avtocesti pred priključkom Grosuplje vzhod proti Ljubljani in na štajerski avtocesti med Vranskim in Šentrupertom proti Mariboru

Vipavska hitra cesta bo zaprta med Selom in Ajdovščino proti Nanosu do ponedeljka do 5. ure. Obvoz bo po vzporedni regionalni cesti. Cesta Litija-Zagorje bo zaprta pri Šklendrovcu vsako soboto med 7.30 in 13.30 do septembra 2023.

Cesta čez Pavličevo sedlo

Ta bo zaprta od 20. do 31. marca zaradi del na avstrijski strani. Na primorski hitri cesti bo med prehodom Škofije in razcepom Srmin v obe smeri od 20. marca do 30. junija 2023 dovoljenja vožnja tudi brez uporabe e-vinjete.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol