Uredništvo | 27. 11. 2023, 14:02

Kdo vse si je privoščil stanovanje v elitnem Šumiju? Med lastniki so tudi otroci znanih Slovencev in nečak nekdanjega predsednika

Šumijev kvart

Zemljiška knjiga razkriva, da so med tistimi, ki so kupili nova luksuzna stanovanja v središču Ljubljane, tudi znana imena.

Med tistimi, ki si lahko privoščijo nova stanovanja elitnem stanovanjskem kompleksu Šumi v središču Ljubljane, so tudi otroci znanih Slovencev. Med njimi so sin nekdanjega direktorja Elektra-Slovenija in nečak nekdanjega slovenskega predsednika, sin nekdanjega lastnika Kanala A in sin nekdanjega prvega človeka založbe DZS, piše Reporter.

Šumijev kvart

Kdo vse si je privoščil elitna stanovanja?

Vpisi v zemljiško knjigo razkrivajo, da je lastnik 105 kvadratnih metrov velikega stanovanja v Šumiju postal Tine Türk, ki je sin Vitoslava Türka, nekoč prvega človeka podjetja Eles in nečak nekdanjega predsednika republike Danila Türka. Tine Türk, sicer prokurist podjetja Virtus, na čelu katerega je njegov brat Toni Türk, ima po poročanju omenjenega medija stalno prebivališče prijavljeno na Švedskem.

Šumijev kvart

Nekoliko manjše stanovanje, ki meri 60 kvadratnih metrov, pa je v lasti Petra Poliča. Njegov oče Vladimir Polič je znan po tem, da je pred desetletji televizijo Kanal A prodal Američanom, sicer pa se je ukvarjal s telemetrijo oziroma merjenjem gledanosti televizijskih programov. Novopečeni lastnik stanovanja v elitnem kompleksu se medtem ukvarja z vodenjem družinskega podjetja za nove tehnologije in elektroniko P & P.

Šumijev kvart

110 kvadratnih metrov veliko stanovanje si je privoščil tudi Vito Petan, čigar oče Bojan Petan vodi podjetje DZS.

Lastnik stanovanja tudi slovenski župan

Vsaka svoje stanovanje v Šumiju sta kupili tudi Jelka Taljat in Tina Taljat Mlakar - vdova in hčerka pokojnega Zvoneta Taljata, ki je ustanovil borzno hišo Publikum. Jelka Taljat, ki ima stalno prebivališče prijavljeno v Dubaju, je postala lastnica 119 kvadratnih metrov velikega stanovanja v prestižnem petem nadstropju, h kateremu spada tudi 27 kvadratnih metrov velika odprta terasa. 

Šumijev kvart

Tina Taljat Mlakar pa si je ravno tako v petem nadstropju privoščila stanovanje, ki je veliko kar 146 kvadratnih metrov. Taljat Mlakarjeva se sicer ukvarja s slaščičarstvom. Lastnik enega od stanovanj je sicer postal tudi župan občine Kanal ob Soči Miha Stegel. Njegovo stanovanje je veliko 132 kvadratnih metrov, še piše Reporter.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol