A. B. | 6. 9. 2022, 07:00

"Šus" adrenalina v prestolnici postregel z akrobatskim rekordom!

Siniša Kanižaj

Najboljša akrobatska skupina na svetu s prijatelji je minuli vikend v Tivoliju gostila 4-kratno svetovno premiero novega šova Mastercard Dunking Devils Live. 90-minutna predstava je bila polna adrenalina, ki se ga ne bi sramovali niti v vseh mogočih atrakcij vajenem Las Vegasu. 

Sobotni popoldanski šov je bil pravzaprav že druga predstava dneva za vse sodelujoče. Najboljše sedeže v dvorani so na dopoldanski generalki zasedli mladina in družine, ki si trenutno ne morejo privoščiti nakupa vstopnic, zato so jim organizatorji v sodelovanju z Merkur zavarovalnico omogočili ogled spektakla in druženje z nastopajočimi.  

"Moto skupine Dunking Devils je: 'Obstaja le ena prav smer. Navzgor!' Se pravi: vedno večje, boljše, atraktivneje. V tem šovu lahko na enem mestu vidite najboljše točke, ki jih premore Slovenija. Nivo je svetoven, kar dokazuje veliko povpraševanj organizatorjev in nastopajočih, ki želijo biti del DD Live turneje v letu 2023. A preden naš spektakel popeljemo v tujino, ga želimo pokazati domačemu občinstvu. Zato ta konec tedna gostimo 4-kratno premiero v dvorani Tivoli," je bistvo projekta predstavil vodja skupine Dunking Devils, Domen Rozman.

Siniša Kanižaj

V 90-minutnem šovu, v katerem sodeluje 50 artistov in še toliko podpornega osebja za in na odru, je le malo trenutkov za predah, saj si vrhunci in aplavzi hitro sledijo eden za drugim.

Osrednjo vlogo imajo gostitelji, ki se tokrat ob atraktivnem zabijanju, s katerim že debelo desetletje osvajajo košarkarske dvorane po vsem svetu, predstavljajo tudi s točko na trampolinskem zidu in atraktivnimi skoki v svilo z ruske gugalnice.

Podrli tudi rekord

Gostitelji pa so že v prvi predstavi izpolnili tudi obljubo, da bodo podrli svetovni rekord v zabijanju na daljavo s salto z velikega trampolina.

Jaka Hmeljar je dolžino popravil za 5 cm na 8,15 metra, Maks Veselko pa je napovedal, da mu bo ta rekord izmaknil še pred koncem tedna.

Če česa, šovu ni mogoče očitati pomanjkanja raznolikosti in dinamike. V njem ne manjka točk, ki jemljejo dih in poganjajo kri po žilah.

Siniša Kanižaj

Za dober ritem predstave sta skrbela miksmojster DJ Dey in povezovalec Klemen Bučan, Tamia Šeme in Tjaša Skubic s plesom na svili in zračni kocki pa sta dajali dogodku nežno žensko noto, italijanski duet Da Move je osvajal z žongliranjem in kolesarskimi akrobacijami, Nipke in Artifex so postregli s pevsko-plesnim šovom, svetlobni robotski šov LED Motion pa je nekaj, kar preprosto morate doživeti, saj tega ni mogoče opisati z besedami.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord