A. B. | 6. 8. 2022, 07:26 | Vir: STA

Ta vikend bodite na cestah še posebej strpni!

Žiga Živulovič jr./Bobo

Prometno-informacijski center poziva, da načrtujete svojo pot v naprej in spremljate prometne informacije, ki vam lahko prihranijo slabo voljo. Poskrbite za primerno hidracijo in ne pozabite - tako kot vi mora biti odpočito tudi vaše vozilo. 

Na posameznih cestnih in avtocestnih odsekih je po napovedih Prometno-informacijskega centra za državne ceste vse do ponedeljka pričakovati močno povečan promet.

Kje vse lahko pričakujemo povečan promet? 

Povečan promet skozi ves današnji dan pričakujejo v obe smeri, predvsem na meji s Hrvaško, na primorski avtocesti in pred predorom Karavanke.

Žiga Živulovič jr./Bobo

Med mejnimi prehodi, kjer bo treba čakati, izpostavljajo Gruškovje.

Promet bo v nedeljo večinoma povečan proti notranjosti Slovenije, v ponedeljek pa vozniki znova lahko pričakujejo upočasnjen promet in daljše zastoje proti Primorski.

Prometno-informacijski center poziva voznike, da so strpni, načrtujejo pot in spremljajo prometne informacije. Na pot naj se odpravijo spočiti in z brezhibnim vozilom.

Zaradi začetka počitnic na Bavarskem in v Italiji je bil med prometno najbolj obremenjenimi poletnimi vikendi minuli konec tedna, vendar pa zelo veliko vozil na cestah prav tako pričakujejo v tem kot tudi v prihodnjem vikendu.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ