11. 5. 2022, 18:15 | Vir: STA

Znan je prvi kandidat za novega ministra

Fotomontaža/Facebook/Občina Tolmin
Znan je prvi kandidat za novega ministra (foto: Fotomontaža/Facebook/Občina Tolmin)

Slednji bo - v kolikor bo potrjen, prvi minister iz Posočja, so navedli na družbenem omrežju občine Tolmin.

Kandidat za ministra za naravne vire in prostor je župan občine Tolmin Uroš Brežan, je na družbenem omrežju Facebook objavila občina Tolmin. Na volitvah v DZ je v volilnem okraju Tolmin zbral 33 odstotkov glasov.

Prvi minister iz Posočja

"Področje, ki mi bo zaupano, sem dobro spoznal že s perspektive župana," je ob tem zapisal Brežan.
Na Facebooku občine Tolmin so zapisali, da je najverjetnejši novi mandatar Robert Golob vodenje ministrstva za naravne vire in prostor ponudil županu Brežanu. Slednji bo - v kolikor bo potrjen, prvi minister iz Posočja, so navedli.

Ob tem so objavili Brežanovo izjavo, v kateri je zapisal, da je počaščen, da mu je Golob izkazal zaupanje. Premislek ni bil preprost, saj odločitev pomeni, da za sabo pušča več kot 15-letno delo v tolminski občini, je ob tem dodal. "Obenem pa se tudi zavedam, da je funkcija, za katero kandidiram, izjemno zahtevna in odgovorna in da bodo dosedanje izzive nadomestili še zahtevnejši," je zapisal.

Kaj obljublja Brežan?

Verjame, da mu bodo pridobljene izkušnje v pomoč pri opravljanju nove funkcije. "Navsezadnje pa sta pri odločitvi, da sprejmem povabilo, prevladala izziv in želja, da do sedaj pridobljeno znanje unovčim tudi v širšem okolju," je dodal.

Obljublja, da bo občina Tolmin ostala v skrbnih rokah, zastavljeni projekti pa bodo nemoteno tekli dalje. Vodenje občine bo do jesenskih lokalnih volitev prevzel eden od podžupanov, ki ga bo za to pooblastil sam, je še zapisal.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.