Uredništvo | 29. 2. 2024, 23:25

Oster besedni boj med Erikom Brecljem in Jašo Jenullom (Jenull končno postavljen na realna tla)

RTV/Posnetek zaslona

Politični aktivist, ki pogosto javno žali zdravnike s popoldansko dejavnostjo, z enim od takšnih zdravnikov tesno sodeluje.

V oddaji Tarča na nacionalni televiziji je potekala burna razprava na temo aktualnega dogajanja v zdravstvu. Gostje v oddaji so bili ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupe, zdravnica Tina Bregant, kirurg Erik Brecelj in aktivist Jaša Jenull, predstavniki sindikata zdravnikov Fides pa v oddajo niso želeli. Posebej zanimiva pa je bila predvsem debata med Brecljem in Jenullom, ki ga je kirurg brez dlake na jeziku postavil pred nekatera dejstva.  

RTV/Posnetek zaslona

Čakalne vrste bi samo še podaljšali

Jenull je v zadnjih dneh večkrat razburjal z odkritimi napadi na zdravnike, predvsem tiste, ki po službi opravljajo še popoldansko dejavnost. Pri stališču, da je treba tako imenovano dvoživkarstvo prepovedati, je vztrajal tudi v oddaji Tarča. Erik Brecelj mu je zato med drugim pojasnil, da bodo s prepovedjo popoldanske dejavnosti samo še podaljšali čakalne vrste. "Tu ni nobene težke matematike." 

"Tudi z žaljenjem zdravnikov dvomim, da boste prekinili stavko, ampak boste prepričali še tiste, ki ne stavkamo, da bomo šli stavkat," je Jenullu v studiu dejal Brecelj. Ob tem pa se je vprašal, zakaj raje ne govorimo o zdravnikih, ki delajo samo v javnem zdravstvu in zakaj se njih ne nagrajuje.

Igor Kupljenik/Bobo

Brecelj namignil na dvojna merila Jenulla

Bercelj je v nadaljevanju Jenulla izzval, naj pove javnosti, kdaj je Dušan Keber odprl popoldansko dejavnost, s čimer je ciljal na to, da politični aktivist Jenull, ki v zadnjem obdobju javno napada zdravnike s popoldansko dejavnostjo in jih zmerja z dvoživkami, tesno sodeluje z nekdanjim zdravstvenim ministrom Kebrom, ki je očitno tudi sam počel to, kar Jenulla tako moti.

"To so že spet neki osebni napadi, pogovarjamo pa se o vsebinskih stvareh," se je na na Brecljev poziv odzval Jenull, Becelj pa je komentiral, da očitno tega noče povedati in ga znova pozval, naj odgovori. Jenull je nato po krajšem izmikanju priznal, da ne ve, Brecelj mu je pojasnil, da je Keber samostojni podjetnik postal "krepko nazaj, ko je bil še zaposlen v javnem zdravstvu".

Erik Brecelj

Erik Brecelj

Aleksandra Saša Prelesnik

"Kolikor jaz vem, je imel s.p. za izobraževanje, kar je druga dejavnost kot zdravljenje," se je branil Jenull, Brecelj pa mu je odgovoril, da ima za namene izobraževanja popoldansko dejavnost odprto večina zdravnikov. Ko je nato Jenull spremenil temo pogovora, je Brecelj komentiral še: "Umikate se," Jenull pa je vse skupaj primerjal z gostilniško debato.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol