Uredništvo | 21. 12. 2023, 22:06

Kaj bo z doniranim denarjem storil gasilec Sandi Zajc? Njegov odgovor vas bo presenetil

RTV/Posnetek zaslona

Trenutno najbolj prepoznaven slovenski gasilec je v oddaji Tarča povedal, da zadeva še ni zaključena in potožil, da mu v društvu nagajajo.

V oddaji Tarča so razkrili, kaj bo Sandi Zajc storil z denarjem, ki ga je zanj zbiralo Prostovoljno društvo (PGD) Mengeš. Po dolgem razčiščevanju, kolikšen delež zbranih donacij mu pripada, je Zajc namreč na svoj bančni račun prejel skoraj 379.000 evrov, še dobrih 95.000 evrov pa je dobila njegova nekdanja partnerica. Gasilskemu društvu je ostalo nekaj več kot 34.000 evrov. 

Profimedia

Zajc pravi, da zadeva še ni zaključena

Zajc je v oddaji razkril, da je denar že dobil nakazan v celoti. Tudi drugo polovico, okoli katere se je zapletlo, ker se pri nakazilih ni videlo namena nakazil, zato so nekateri menili, da so ta sredstva namenjena PGD Mengeš. "Zadeva še ni zaključena, ker mi tudi po drugi strani nagajajo. Najprej so me želeli suspendirati, pa me niso uspeli, zdaj me želijo razrešiti kot predsednika komisije za delo z mladino. Tudi po nekih čudnih postopkih," je v Tarči povedal Zajc.

"Želeli so me zlomiti, ampak očitno jim to ni uspelo. Je pa vse skupaj zelo naporno," je še povedal in dodal, da je kljub vsemu še vedno gasilec in da ga uradno ne morejo kar tako razrešiti, saj mora to narediti občni zbor. "Jaz nimam nobene slabe vesti, v gasilstvo sem šel z namenom, da pomagam ljudem in to želim početi tudi naprej," je dejal.

Sami Rahim

Bo denar rešil njegov stanovanjski problem?

Na vprašanje, kaj bo z denarjem, ki ga je prejel, je odgovoril, da tega še ne ve čisto natančno. "Res je, da moram najprej rešiti svoj stanovanjski problem, da imam dva otroka, da moram najprej poskrbeti zase in za njiju, da bom lahko potem poskrbel tudi za ostale." Pojasnil je, da trenutno živi v najemu, glede morebitnega nakupa novega doma pa še ni sprejel nobene odločitve, saj se mu zdi da zdaj ni čas, ko bi lahko trezno premislil o stvareh.

Za konec so ga vprašali še, ali meni, da je vsem zapletom okoli denarja botroval pohlep, ker so bili društvo, oziroma posamezniki soočeni s preveč denarja. Dejal je, da je verjetno prispevalo tudi to. "Očitno, da mnogi pregovori o slovenskem denarju držijo. Ko se pojavi veliko denarja, ljudem padejo maske in pokažejo svoj pravi jaz," je zaključil.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol