Uredništvo | 20. 12. 2023, 17:00

Ustvarjalci Tarče razkrivajo, kaj bo tematika zadnje letošnje oddaje (je Saši Petek uspelo izsiliti svoj nastop?)

RTV/Posnetek zaslona

Gostobesedna Štajerka je svoje privržence pozivala, naj od nacionalne televizije zahtevajo, da jo v četrtek pred božičem povabijo v studio.

Poročali smo o bizarnih pozivih znane nasprotnice cepljenja Saše Petek, ki je svoje sledilce pozivala, naj pišejo na RTV Slovenija in od ustvarjalcev oddaje Tarča zahtevajo, da jo v četrtek pred božičem skupaj z najvišjimi predstavniki države povabijo v studio.

RTV Slovenija/Tarča

Zdaj so ustvarjalci Tarče razkrili, kaj bo tema zadnje letošnje oddaje in postalo je jasno, da Petkove v oddaji zagotovo ne bomo gledali. Kot so zapisali na Facebooku, bodo v tokratni Tarči preverjali, kako so se razpletle najodmevnejše zgodbe, ki so jih obravnavali v letošnjem letu.

Odstop ministrice in vojaški resničnostni šov

Zanimalo jih bo, kaj se dogaja s sedem milijonov evrov vrednim razpisom za nevladne organizacije, zaradi katerega je odstopila ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik in ali bo nekdanja ministrica novo zaposlitev našla pri pri ljubljanskem županu Zoranu Jankoviću.

RTV SLO/posnetek zaslona

Dotaknili se bodo odmevnega projekta ministrstva za obrambo, ki je nameravalo za namene promocije vojaškega poklica snemati resničnostni šov, ki bi državo stal kar dva miljona evrov. V oddaji so med drugim razkrili, da ima podjetje, ki je skoraj dobilo dvomiljionski posel z državo, sedež registriran v leseni kolibi. Med drugim bo govora o tem, kaj se skriva v dokumentaciji nesojenega vojaškega resničnostnega šova. 

Evri, ki jih je prejel gasilec Sandi Zajc

V sklopu tretje teme pa bo ustvarjalce Tarče zanimalo, kaj bo z denarjem, ki so ga zbirali mengeški gasilci, naredil trenutno najbolj znan slovenski gasilec Sandi Zajc.

PGD Mengeš

Zajc, ki je med katastrofalnimi popolavami iz vrtca reševal otroke, medtem, ko mu je voda uničila dom, je namreč po številnih zapletih prejel kar 378.000 evrov donacij. Še dodatnih 95.000 evrov je dobila njegova nekdanja partnerica, 34.000 evrov pa je ostalo Prostovoljnemu gasilskemu društvu Mengeš.

Novo na Metroplay: "Te volitve bodo res prelomne" | N1 podkast s Suzano Lovec