J. B. | 1. 3. 2023, 12:54

Tatjana Bobnar obrnila hrbet Golobu in novo službo našla pri Pirc Musarjevi (poglejte, kako bo pomagala predsednici)

Profimedia/fotomontaža

Nekdanja ministrica za notranje zadeve ni bila dolgo brez dela.

Kot so sporočili iz urada predsednice Republike Slovenije, je Nataša Pirc Musar za svojo novo svetovalko na področju človekove varnosti imenovala Tatjano Bobnar

Bobnarjeva je bila še nedolgo tega ministrica v vladi Roberta Goloba. Opravljala je naloge ministrice za notranje zadeve, ob odhodu pa večkrat poudarila, da je svoj položaj zapustila zaradi domnevnih političnih pritiskov na delo policije in tudi zato, ker ni mogla sestaviti želene ekipe sodelavcev.

"Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar je z današnjim dnem imenovala mag. Tatjano Bobnar za svetovalko predsednice republike za področje človekove varnosti. Njene prioritete bodo dokončna ureditev problematike izbrisanih, nasilje nad ženskami, sovražni govor in mladoletna kriminaliteta," so sporočili iz urada predsednice Republike Slovenije.

Dolgoletne izkušnje

Odločitev Pirc Musarjeve so pojasnili z naslednjimi besedami: "Mag. Tatjana Bobnar ima dolgoletne izkušnje na področju delovanja policije, še zlasti preiskovanja in preprečevanja nasilja v družini, spolnih zlorab otrok in nasilja med mladimi. Pri svojem delu na Policijski upravi Ljubljana in nato na Generalni policijski upravi se je med drugim posvečala pravnim vidikom kriminalističnega dela: sodelovala je pri pripravi pravnih aktov, ki zadevajo delo kriminalistične policije."  

Bobo

"Prizadevala si je za izboljšanje delovnih razmer v slovenski policiji na več področjih. Krepila je sodelovanje z nevladnimi organizacijami na področju varovanja človekovih pravic in odprave nestrpnosti. Vodila je projekte s področja krepitve etike in integritete v policiji, psihološke pomoči in podpore v policiji, ustanovila je posvetovalno telo za enake možnosti v policiji."

"Ustanovila je tudi Svet za policijsko pravo in policijsko pooblastilo ter bila njegova prva predsednica. Leta 2018 je postala prva ženska na položaju generalne direktorice slovenske policije. Sodelovala je pri oblikovanju zakonov in komentarjev s področja kazenske zakonodaje in dela policije."

Pomembno bo prispevala k viziji

Pirc Musarjeva je ob imenovanju Bobnarjeve prepričana, da bo s svojim znanjem, ugledom in dosežki pomembno prispevala k viziji, ki jo ima predsednica na področju temeljne človekove varnosti in človekovih pravic.

Novo na Metroplay: Pogovor z Borutom Pahorjem | N1 STUDIO