18. 2. 2023, 07:52 | Vir: STA

Pirc Musarjeva je Tatjani Bobnar našla novo službo

Profimedia

Kaj menite o tem sodelovanju, se bo obneslo?

Decembra je s svojega položaja odstopila ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar. Spomnimo, funkcijo je zapustila, saj je vlada zavrnila njena predloga za imenovanje generalnega direktorja policije in direktorja direktorata za policijo in druge varnostne naloge. "Ne morem sestaviti svoje ekipe," je pojasnila, premier Robert Golob pa je njeno odstopno izjavo brez odlašanja sprejel, saj je dejal, da je izgubil zaupanje.

Bobnarjeva ima novo službo

Predsednica republike Nataša Pirc Musar jo je izbrala za svetovalko. "Potrjujem, da Tatjana Bobnar prihaja v urad," je ob robu varnostne konference v Münchnu dejala predsednica Pirc Musar. 

Profimedia

Bobnarjeva se bo v uradu predsednice ukvarjala s človekovo varnostjo in pravicami. Predsednica je pojasnila, da se bo nekdanja notranja ministrica med drugim ukvarjala s problemom izbrisanih, ki je po besedah predsednice velika črna pika za Slovenijo, do konca mandata pa si želi problem spraviti z mize. Bobnarjeva se bo ukvarjala tudi z nasiljem nad ženskami, je povedala predsednica, ki je dodala, da njena svetovalka za nacionalno varnost ostaja Nataša Dolenc.

Kaj bo na novo sodelovanje rekel Golob?

Pirc Musarjeva in Bobnarjeva sta sodelovali že v preteklosti, ko sta zasedali funkciji informacijske pooblaščenke in pomočnice generalnega direktorja policije.

V času spora med Bobnarjevo in premierjem Robertom Golobom se je o možnosti sodelovanja med Bobnarjevo in predsednico že ugibalo, vendar so takrat v ekipi Pirc Musarjeve to ostro zanikali. Kljub temu so dopustili možnost, da bi se to lahko zgodilo kasneje.

Predsednica naj bi o dogovoru z Bobnarjevo že obvestila premierja. Kdaj bo Pirc Musarjeva tudi podpisala ukaz o imenovanju Bobnarjeve še ni jasno.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol