2. 11. 2023, 18:58 | Vir: STA

Burno vremensko dogajanje na Obali: priprli koprsko pristanišče, padavine se krepijo

Fotografija je simbolična.

Bobo

Danes ponoči in v petek dopoldne pričakujejo povišano gladino morja.

Vreme na Obali že povzroča nevšečnosti. Ob 17. uri je zaradi močnega vetra koprska uprava za pomorstvo in promet namreč že priprla koprsko pristanišče za pomorski promet, je razvidno s spletne strani Uprave za zaščito in reševanje. Danes ponoči in v petek dopoldne pa pričakujejo povišano gladino morja.

Ob nočni plimi med 21. in 4. uro lahko morje poplavi do višine 30 oziroma 40 centimetrov. Morje bo v tem času močno vzvalovano, napovedujejo meteorologi. V Občini Izola so tako aktivirali intervencijske službe, gasilci so že popoldne začeli nameščati protipoplavne baraže, v pripravljenosti so tudi pripadniki civilne zaščite.

Pritličja objektov v starem mestnem jedru so sicer večinoma že zavarovana s protipoplavnimi vrečami in baražami, saj je visoko plimovanje morja zadnje dni že povzročilo nekaj težav. V pripravljenosti so tudi v Kopru, kjer pa pričakujejo, da ne bo tako hudo in poplavljanje ne bo preseglo kritičnih mej.

Obalne občine so sicer opozorila objavile na svojih spletnih in pozvale občane, naj poskrbijo za lastno varnost in varnost svojega imetja. Uprava za zaščito in reševanje sicer za zdaj beleži le en dogodek, ki je terjal aktivacijo gasilcev, in sicer poplavljanje morja na območju Pirana. Piranski Tartinijev trg pa za zdaj ni pod vodo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol