R.S. | 24. 2. 2024, 10:56

Pijani Slovenci povzročali težave v lokalih (policija jih je več pridržala)

Bor Slana/Bobo

Pregloboko so pogledali v kozarec ...

Na petkov večer so imeli policisti polne roke dela. Kranjski policisti so nekaj pred 19. uro obravnavali 46-letnega moškega, ki se je nedostojno vedel do gostov v enem izmed gostinskih lokalov. Po prihodu policistov na kraj s kršitvijo ni prenehal, zato so mu odredili pridržanje do 12 ur. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.   

Okoli 0.30 so obravnavali 46-letnika, ki se je nedostojno vedel do gostinskega osebja. Po prihodu policistov se je nedostojno vedel tudi do njih. Zoper njega so uporabili prisilna sredstva in mu odredili pridržanje do 12 ur. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.  

"Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!"

"Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!"

Profimedia

Težave s pijanimi posamezniki so imeli tudi mariborski policisti. Okoli 20. ure so ukrepali v lokalu na območju mesta Maribor, kjer je kršiteljica pod vplivom alkohola nadlegovala goste lokala, se ob prihodu policistov na kraj ni pomirila in nadaljevala s kršitvijo, zato je bilo zoper njo odrejeno pridržanje do streznitve v policijskih prostorih. Zaradi navedene kršitve ji je bil izdan plačilni nalog po določbi ZJRM-1.

Ponoči, okoli 1. ure zjutraj so bili policisti Slovenske Bistrice napoteni na intervencijo v lokal. Na kraju so policisti obravnavali kršitelja, ki se je najprej stepel z gostom v lokalu, zaradi česar so ga varnostniki pospremili iz lokala. Pretep v lokalu pa mu očitno še ni bil dovolj, saj se je pred lokalom stepel še z drugim gostom. Policisti so mu ukazali, da preneha s kršitvijo, vendar ukaza ni upošteval, zato je bilo zoper njega odrejeno pridržanje do streznitve po določbah ZP-1, ki pa je bilo prekinjeno, ker je bil kršitelj v pretepu lahko telesno poškodovan, zaradi česar je bil odpeljan v UKC Maribor na oskrbo poškodb. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti zoper vse tri kršitelje utrezno ukrepali.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol