R.S. | 24. 2. 2024, 09:51

Skrivnostno izginotje treh prijateljev končno dobilo epilog: primer je po 41 letih rešil radoveden moški

WITN

O pogrešanih moških je razmišljal več let. 

V Severni Karolini so 10. decembra 1982 izginili trije moški, ki so po popitih pijačah zapustili bar in se z avtom odpravili domov. 30-letni William Clifton, 24-letni David McMicken in 32-letni Michael Norman na svoj cilj nikoli niso prispeli. Policija jih kljub večtedenskemu iskanju ni našla. Družine pogrešanih kar 41 let niso vedele, kaj se je z njimi zgodilo.

Vse pa se je spremenilo pred nekaj dnevi, ko je primer rešil Jason Souhrada, moški, ki je bil s primerom seznanjen že od otroštva. Izginotje treh prijateljev se ga je dotaknilo in o njih je razmišljal več let, poroča Bild. 

Februarja letos se je ponovno odpravil po domnevni poti trojice. Po približno šestih kilometrih je naletel na ribnik. Iz policijskih poročil je izvedel, da ribnika med iskanjem pred več kot 40 leti niso preverjali. Souhrada je kupil poceni podvodno sonarsko napravo in preiskal ribnik. Ni trajalo dolgo, da je našel, kar je iskal - na monitorju je hitro videl nekaj, kar je bilo videti kot avtomobil. 

Svoje odkritje je prijavil policiji, ki je izpraznila ribnik in našla avtomobil. V njemu so bila trupla pogrešanih oseb. Tako se je končalo več desetletij dolgo trpljenje družin pokojnih. "Bila sem majhna deklica in nikoli ne bom pozabila tiste noči, ko oče ni prišel domov. Zelo sem hvaležna Jasonu Souhradu, da je nam in drugima dvema družinama končno dal odgovore," je povedala hči enega izmed pokojnikov. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol