R.S. | 29. 11. 2023, 09:04

Nov neverjeten podvig: neustavljivi Tim Marovt se odpravlja v Ameriko

Instagram/timmarovt

V preteklosti so mu rekli, da ne bo več hodil, vendar je vsem dokazal nasprotno. 

Tim Marovt je navdihujoči Slovenec, ki je pri 12 letih utrpel poškodbo hrbtenice in pristal na invalidskem vozičku. Odločen, da bo nekoč spet shodil, je sčasoma napredoval do faze, ko lahko tudi teče. V zadnjih letih je kljub telesnim omejitvam pretekel že več maratonov. Zdaj pa se 20-letnik odpravlja na maraton v Ameriko.

Na družbenih omrežjih je zapisal: "Prihajam tečt v Dallas. Letos sem se udeležil maratonov v Londonu, Parizu, Dunaju, Manchestru in Ljubljani. Zdaj je čas za Združene države Amerike. Tekel bom le dva dni po svojem rojstnem dnevu in tega se neverjetno veselim! Se vidimo v Dallasu."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tim Marovt (@timmarovt)

Marovt se je poškodoval leta 2014 med deskanjem na Havajih. Postavili so mu diagnozo surferska mileopatija, ki je izredno redka. Je netravmatska akutna mielopatija, ki nastane zaradi prekomernega iztegovanja hrbtenice. Domnevno gre za motnjo prekrvavitve hrbtenjače, ki nastane zaradi prekinitve krvnih žil ali embolizmov. 

"Vsega se spomnim. Sicer se kaj veliko ne oziram nazaj, saj ne morem nič spremeniti. Bilo je, kar je bilo in nikoli se nisem ubadal z vprašanji, zakaj se je to zgodilo ravno meni. Vem, da to ne bi prav spodbudno vplivalo name, verjetno bi mi vzelo tudi voljo," je pred časom povedal za Siol. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tim Marovt (@timmarovt)

Motivacije mu ne zmanjka

Zaradi poškodbe je začel na svet gledati drugače. Hitro je spoznal, da sreča ni v materialnih stvareh, ampak v družini in v zdravju. 7. decembra bo dopolnil šele 21 let, v svojem kratkem življenju pa je mnogim dokazal, da se s trdim delom da doseči veliko. Na družbenih omrežjih mu sledi že več kot 160 tisoč ljudi, ki so navdušeni nad njegovimi podvigi. 

"Vedno sem menil, da je dobro biti drugačen od drugih. Nimam problema s tem, kaj si ljudje mislijo o meni in da na mene gledajo drugače, čeprav mogoče tisti, ki so mi namenjali radovedne poglede, niso mislili, da je dobro biti drugačen," je dejal za Maribor24. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol