Uredništvo | 13. 11. 2023, 11:38

Vse oči v Parizu uprte v našo Tino Gaber, ki je z izbiro oblačil navdušila državne voditelje (selfi z njo je naredil tudi francoski predsednik)

Tina Gaber in Robert Golob na otvoritvi pariškega mirovnega foruma.

Instagram/Tina Gaber

Spremljevalka slovenskega predsednika vlade je z obleko priznane modne oblikovalke pritegnila veliko pozornosti.

Robert Golob se je po mednarodni humanitarni konferenci za pomoč prebivalstvu v Gazi s svojo spremljevalko Tino Gaber udeležil delovne večerje, ki jo je gostil francoski predsednik Emmanuel Macron, in otvoritve pariškega Mirovnega foruma. Na dogodku je precej pozornosti pritegnila barvna kombinacija oblačil, ki jih je nosila Gabrova, spominjala je namreč na barve palestinske zastave.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vlada Republike Slovenije (@gov.si)

Obleko ustvarila znana modna oblikovalka

Za oblačila, ki si jih na uradnih dogodkih, na katerih spremlja slovenskega predsednika vlade, nadene Gabrova, največkrat poskrbi priznana modna oblikovalka Jerneja Podbevsek Zhembrovskyy, ki je 'zakrivila' tudi najnovejšo opravo slovenske 'prve dame', s katero je Gabrova pritegnila celo pozornost palestinskega predsednika vlade Mohameda Štajeha, ki se je zaradi tega takoj želel fotografirati s slovenskim parom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tina Gaber (@tina_gaber)

"Hvala vsem za lepe odzive. Tudi palestinski predsednik vlade je takoj opazil moj 'statement' z izbiro barvne kombinacije in takoj začel iskati fotografa," je Gabrova zapisala v objavi na Instagramu, v kateri je razvidno, da je palestinski predsednik vlade z Golobom in Gabrovo naredil selfi, ki ga je posnel kar francoski predsednik Macron. Zasluge za idejo gredo sicer Gabrovi, ki si je to barvno kombinacijo zaželela tik pred zdajci, Podbevsek Zhembrovskyyjeva pa ji je željo tudi izpolnila.

Nista rešili sveta, a sta prispevali svoj glas

"Draga Nejka, tebi pa hvala, da si mi uresničila željo v manj kot 12 urah. Nisva rešili sveta, sva pa prispevali svoj mali glas. Za mir. In še veliko imava za povedati v prihodnje," je Gabrova zapisala v objavi. "Moje misli so z dobrimi in nedolžnimi ljudmi po vsem svetu, vseh religij in narodnosti, ki so ujeti v navzkrižnem ognju političnih interesov," je ravno tako zapisala Gabrova.

Nekoliko bolj neizprosni pa so bili do Golobove spremljevalke nekateri uporabniki družbenega omrežja X, nekdanjega Twitterja. Nekdo je na primer zapisal, da mu je bila prva asociacija božična proslava. Novinar Bojan Požar pa se je na omenjenem omrežju vprašal, "kakšne so to zdaj ene skupne javne objave", v kateri sta istočasno označena Tina Gaber in vlada republike Slovenije. Nekateri uporabniki se zato znova sprešujejo, "kakšno uradno vlogo ima Tina Gaber v vladajočih političnih strukturah".

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol