P.M. | 7. 8. 2023, 18:37

Stisnilo vas bo v grlu: Tina Maze ne more dojeti, kaj je doletelo Slovenijo, njen video je zares pretresljiv

Miloš Vujinovič/B.Ž./Bobo/fotomontaža

Naša nekdanja smučarka je na Instagramu Slovence nagovorila z zelo ganljivim zapisom.

Po besedah županje Črne na Koroškem Romane Lesjak se razmere pri njih počasi umirjajo, a uničenega je ogromno premoženja in infrastrukture. Vode se vračajo v svoje vodotoke, še vedno pa so zalite štiri hiše v Spodnjem Javorju, hkrati grozi zrušitev ene hiše na Pristavi. Prav tako še nimajo stika z vsemi v posameznih zaselkih. 

Miloš Vujinovič/Bobo

Medtem ko na terenu s svojimi delom nadaljujejo pristojne službe, pa tudi domačini sami, se je na Instagramu oglasila njihova slavna sokrajanka Tina Maze. "Še vedno ne morem dojeti, kaj je doletelo Slovenijo," je nekdanja smučarska šampionka zapisala ob zelo žalostnem videoposnetku deroče reke v domači Črni.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tina Maze (@tinamaze83)

"Poplave v zadnjih nekaj dneh so pustile Črno na Koroškem v ruševinah, kot še nikoli prej. Osnovna infrastruktura (voda, elektrika, glavne ceste) je izbrisana, veliko hiš in podjetij je poplavljenih," je škodo v domačem kraju opisala Tina, ob tem pa se zahvalila vsem domačinom, gasilcem, vojakom in drugim, ki so na mestu in skrbijo za ljudi.

Borut Živulović/Bobo

"Trenutno še ne moremo iti pomagat (ker so ceste še vedno zaprte), lahko pa začnemo zbirati sredstva za obnovo tistega, kar je bilo izgubljeno, ter podarimo upanje tistim, ki ga najbolj potrebujejo," je pozvala Slovence k doniranju za svoj kraj ter ob tem navedla številko odprtega računa za zbiranje denarnih sredstev, ki jih bodo razdelili med prizadete občane.

Borut Živulović/Bobo

"Denarno pomoč za prizadete v občini Črna na Koroškem lahko nakažete na TRR: SI56 0110 0010 0007 227, sklic: 00 2393, koda namena: CHAR," je sporočila.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol