R.S. | 29. 5. 2023, 20:49

To je najbolj varna mestna občina v Sloveniji

Profimedia

V nagrajeni občini pada število kaznivih dejanj. Nahaja se na Gorenjskem. 

Inštitut za korporativne varnostne študije, ICS-Ljubljana, je v sodelovanju s Slovenskim združenjem korporativne varnosti, na Brdu pri Kranju na dnevu korporativne varnosti 2023 podelil prestižne nagrade na področju varnosti "Slovenian Grand Security Award"

V kategoriji mestnih občin je nagrado za najbolj varno mesto v letu 2022 prejela Mestna občina Kranj.

Svečane podelitve so se udeležili tudi predstavniki policije: v. d. generalnega direktorja Policije mag. Senad Jušić, direktorica Policijske uprave Kranj Melita Močnik in načelnik Policijske postaje Kranj Matjaž Završnik.

Profimedia

Komisija je prepoznala, da v Mestni občini Kranj pada število kaznivih dejanj. Prepoznali so tudi vpliv prometno varnostnega dneva, pri katerem sodelujejo redarji, policija, gasilci, nujna medicinska pomoč Zdravstvenega doma Kranj in Avto-moto zveza Slovenije. Kranj skrbi tudi za ozaveščenost na področju kibernetske varnosti. 

Direktorica Policijske uprave Kranj Melita Močnik je ob tej priložnosti povedala: "Varnost v Mestni občini Kranj primarno zagotavljajo policisti in policistke Policijske postaje Kranj v sodelovanju s policisti  in kriminalisti Policijske uprave Kranj. Na najvišjem nivoju sodelujemo z vsemi deležniki zagotavljanja   varnosti, tako državnimi, zasebnimi, društvenimi kot konec koncev z vsakim slehernim prebivalcem Mestne občine Kranj. Trudimo se uresničevati strategijo zagotavljanja varnosti glede zmanjševanja  storitev kaznivih dejanj, prometnih nesreč in kršitev javnega reda in miru."

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord