N. V. | 12. 11. 2022, 14:55

Toliko tvitov Janša objavi med ENO parlamentarno sejo – šokirani boste

GreznicaBlok

Odkar je Golob predsednik vlade, Janša skorajda ni spregovoril na sejah državnega zbora. Med sejami raje tvita. Preverili smo, koliko tvitov objavi na sejo.

Odkar se je Janez Janša usedel v poslansko klop, je bolj tiho. Vodja največje opozicijske stranke namreč, odkar ni več predsednik vlade, ni spregovoril na sejah državnega zbora. Do zdaj: oglasil se je 10. novembra na izredni seji državnega zbora o interpelaciji zunanje ministrice Tanje Fajon. Interpelacijo je proti zunanji ministrici vložila ravno Janševa SDS.

Po podatkih spletne strani Parlameter je bil Janša doslej 52-odstotno prisoten na sejah, na katerih so glasovali. Podal ni niti ene poslanske pobude.

Med delovnim časom visi na družbenih omrežjih

Janša je sicer manj zgovoren na službi, zato pa toliko bolj aktiven na družbenem omrežju Twitter, kažejo podatki spletnega sledilnika Maršal Twitto, ki spremlja njegov račun:

  • Na dan 2. redne seje 30. septembra je Janša aktivno tvital - dve objavi, 148 poobjav in pet poobjav s komentiranjem,
  • V sredo 26. oktobra je objavil 167 tvitov.
  • 27. oktobra, ko je imel državni zbor redno sejo, je objavil 154 tvitov - tri izvirne, 141 poobjav in deset poobjav s komentiranjem,
  • v četrtek 28. oktobra, ko je zasedal tudi parlament, je Janša na Twitterju po oceni sledilnika preživel več kot pet ur. Objavil je 168 tvitov - pet izvirnih, 153 poobjav in deset poobjav s komentiranjem,
  • 9. novembra je objavil 136 tvitov - dva izvirna, 130 poobjav in štiri poobjave s komentiranjem.

Še nekaj več tvitov pa je sledilnik zabeležil 20. oktobra, ko sicer ni bilo nobene seje državnega zbora, niti ni zasedalo nobeno telo, v katerih sodeluje bivši predsednik vlade, častnik Večer povzema izsledke sledilnika. Objavil je 196 tvitov, od tega štiri izvirne, 185 poobjav in sedem poobjav.