J. Z. | 4. 8. 2022, 16:58

Janša z družino uživa na dopustu: poglejte, KAM je odšel s sinovoma

Instagram/Janez Janša

Prvak SDS, ki le redko z javnostjo deli fotografije svojih otrok, je tokrat pokazal, kako preživljajo prosti čas. Odšli so na oddih v naravo, a ne daleč od doma. 

Politik Janez Janša je parlamentarne počitnice izkoristil za aktiven oddih. Kot običajno pa se z družino na dopust ni odpravil na hrvaško obalo, ki je med politiki zelo priljubljena, temveč se je odločil za obisk slovenskih gora. 

Na Twitterju je objavil fotografijo, na kateri je z ženo Urško Bačovnik Janša, ki se mu pogosto pridruži pri podvigih v slovenskih gorah. Tokrat pa sta bila z njima tudi sinova, 10-letni Črt in 8-letni Jakob.

Obiskali so Krnsko jezero, kjer so se fotografirali ob skali. Janša je ob fotografiji, na kateri je tudi Anton Žunter, predsednik gorniškega kluba dr. Henrik Tuma, zapisal, da je "v dobri družbi".  

Reden obiskovalec slovenskih gora

Nekdanji predsednik vlade je začel zahajati v gore že v mladih letih. Ne skriva dejstva, da mu še danes pohodništvo pomeni veliko

Prav v hribih pa je spoznal tudi svojo ženo. Kot sta razkrila spomladi v oddaji Jutro na Planetu, sta se spoznala med plezanjem.

Bobo

"Hribi so tisti, ki so naju združili," je poudaril Janša, "ko gre za vez med dvema, mora obstajati polje, kjer se njuni interesi prekrivajo. Pri nama je eno od teh polj zagotovo ljubezen do gora, morda v začetku celo odločilno."

"Po naključju sva imela skupne prijatelje in skupaj smo hodili na plezalne podvige," je povedala Urška Bačovnik Janša, "najine prve plezalne ture se zelo dobro spomnim, to je bila Loška stena". Politik ima sicer še dva otroka iz prejšnje zveze - hčerko Niko in sina Žana

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.