4. 7. 2022, 11:31

Tudi Anže Logar uradno potrdil kandidaturo za predsednika države. Kaj je povedal?

Bobo

Nekdanji zunanji minister je vložil kandidaturo s podporo državljanov, kot pravi, pa je zaznal tudi podporo nekaterih političnih strank. Ga bodo v SDS podprli?

Nekdanji zunanji minister Anže Logar je pred dnevi napovedal kandidaturo za predsednika republike, sedaj pa je na novinarski konferenci napoved tudi podrobneje pojasnil.

Za Logarja je to najpomembnejša funkcija v državi

"Po tehtnem premisliku, po pogovoru z ljudmi, ki jih cenim, sem se odločil, da kandidiram na predsedniških volitvah," je nekdanji zunanji minister v vladi Janeza Janše potrdil na novinarski konferenci, ki jo je sklical pod osamosvojitveno lipo v parku ob državnem zboru. Kot je dejal Logar, je to zanj najpomembnejša funkcija v državi.

Ker Slovenija predsednika republike, ki bi prihajal iz desne politične opcije, še ni imela, je po Logarjevem mnenju pravi čas, "da zdaj naredimo ta preskok."

Bobo

Logar že šesti potrjeni kandidat za predsednika republike

Logar, ki je kandidaturo vložil s podpisi državljanov, je dejal še, da je zaznal podporo tudi pri političnih stankah, vendar ne želi nikogar izpostavljati. Kot pravi, je to odločitev posameznih organov znotraj strank, sam pa bo vesel vsake podpore. Iz stranke SDS kandidature še niso komentirali, je pa pričakovati, da bodo Logarja podprli.

Bobo

To je sicer že šesti znani kandiat, ki se bo potegoval za eno najvišjih političnih funkcij v državi. Njegovi doslej znani protikandidati bodo Marta Kos iz vladajoče stranke Gibanje Svoboda, odvetnica in nekdanja varuhinja čovekovih pravic Nataša Pirc Musar, psihoanalitičarka in doktorica filozofije Nina Krajnik, glasbenik Gregor Bezenšek in župan Kočevja Vladimir Prebilič.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord