1. 7. 2022, 16:53

Anže Logar, kot ga nismo vajeni: "Več časa bi moral preživeti s hčerkama."

Bobo
Anže Logar, kot ga nismo vajeni: "Več časa bi moral preživeti s hčerkama." (foto: Bobo)

Politik svojo družino skrbno čuva pred medijskimi očmi, kljub temu pa je reviji Jana zaupal nekaj zanimivih stvari, ki jih javnost še ne pozna. 

Anže Logar je bil zadnjih nekaj let zunanji minister in večkrat izvoljeni poslanec in mestni svetnik v Ljubljani. Pojavljajo se informacije, da naj bi letos kandidiral za predsednika republike. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anže Logar (@anze.logar)

Za revijo Jana je pred časom zaupal podrobnosti iz zasebnega življenja, prav tako pa je povedal več informacij o svojih zanimivih hobijih. 

15 let je treniral boks

Politik je dobro desetletje treniral boks, povedal je tudi, da je zbral pogum za tekmovanje. Nadaljevanje treningov pa so mu onemogočile močne bolečine

"Postal sem zmagovalec, so me pa teden dni pestile tako močne bolečine v glavi, da sem sam pri sebi prišel do zaključka tega poglavja."

Še vedno meni, da gre za čudovito veščino, za fuzijo brutalnosti in poštene igre. 

Pravi pohodnik

Politik je veliko časa preživel na kolesu, na pohodniških poteh. Dvakrat se je udeležil romanja v Španiji – prehodil je Jakobovo pot do romarskega središča Santiago de Compostela, prvič po francoski, drugič po severni poti. Prehodil je do 27 kilometrov na dan.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anže Logar (@anze.logar)

Reviji Jana je zaupal, kaj žene človeka, da se na tak način odloči premikati meje svojega telesa. "Morda radovednost. Pot bi priporočil slehernemu človeku. Neverjetno je hoditi in pred seboj uzreti vzpetino, ki je tako daleč, v sivini meglic ali v sončnem vzhodu, in jo doseči v izteku dneva. Neverjetna je ugotovitev, kako hitro se lahko premikamo na nogah, kako je mogoče doseči sprva nemogočo razdaljo," je povedal. 

Veselje mu prinašata hčeri

V intervjuju pa je spregovoril tudi o svoji družini. Očetovstvo je za Logarja pomembno poslanstvo. Veselje v njegov vsakdan prinašata hčeri. Za Jano je povedal, v kakšnih trenutkih ga navdušujejo otroci. 

"Zlasti, ko dvajsetmesečno bitje prične sestavljati razumljive stavčne strukture, te opazovati in se oblikovati po tebi. Neprecenljivo. Lep zgled jim moramo dati, ne smejo biti posvečeni sami sebi. Zdaj že pazim, kaj govorim. Otroci znajo resnično poslušati in absorbirati naše besede." 

Na vprašanje, če meni, da je dober oče, pove: "Lahko bi bil boljši. Več časa bi moral preživeti z njima."

Potovanja so mu pomembna

Od nekdaj je veliko potoval. Nekoč je s prijatelji s fakultete kupil 25 let star avtomobil za današnjih 300 evrov.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anže Logar (@anze.logar)

Podali so se po Evropi in izkoristili študentska leta. Prepričan je, da je željo po vsem 'žmohtu' treba porabiti takrat, v študentskih časih, da se lahko pozneje v življenju posvetimo preostalim stvarem. Brez slabe vesti, da kaj zamudimo. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.