R.S. | 10. 11. 2022, 08:56

Tudi vam ne kaže radarske slike padavin? Tukaj tiči razlog

ARSO/posnetek zaslona

Nekateri vremensko napoved preverijo zaradi službenih obveznosti, drugi tako preganjajo dolgčas. Marsikdo želi preveriti tudi radarsko sliko padavin, a je trenutno nedostopna ...

Mogoče se sprašujete, zakaj radar na Arsovi strani ne kaže padavin. Arso poroča, da imajo trenutno težave z orodjem za vizualizacijo podatkov. Star prikaz radarske animacije padavin je še vedno dostopen tukaj

Kakšno vreme nas čaka v prihodnjih dneh? 

Danes bo oblačno. Dopoldne se bo dež od zahoda razširil nad vso Slovenijo, na skrajnem severovzhodu bo dežja malo, ob morju bodo možne tudi nevihte. Na Primorskem bo dopoldne zapihala večinoma šibka burja.

Meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine med 1600 in 1900 metri. Popoldne bodo padavine od severa slabele in do večera ponehale. Temperature bodo od 7 do 14, na Primorskem okoli 16 stopinj Celzija.

Ponoči se bo postopno jasnilo, v notranjosti bo marsikje nastala megla. Jutri bo na Primorskem sončno, drugod delno jasno z zmerno oblačnostjo. Ponekod po nižinah bo dopoldne še megleno. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 6, v alpskih dolinah ter v mraziščih Notranjske okoli 0, na Primorskem do 8, najvišje dnevne pa od 11 do 14, na Goriškem in ob morju okoli 19 stopinj Celzija.

V soboto bo precej koprenaste oblačnosti, po nižinah v notranjosti bo zjutraj in dopoldne marsikje megleno. Na Primorskem bo pihala večinoma šibka burja. V nedeljo bo zmerno do pretežno oblačno, na jugozahodu ni izključena kakšna kaplja.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol