N. V. | 11. 8. 2023, 09:00

FOTO: Na vrhuncu turistične sezone v središču Ljubljane tujcem ponujajo ... bosanske dobrote!

Uredništvo/Profimedia/fotomontaža

"Ne le da tovrstne stojnice ne spadajo v središče mesta, tudi odplake se izlivajo neposredno v Ljubljanico," se pritožujejo Ljubljančani.

Turistična sezona je na vrhuncu, v Slovenijo se zgrinjajo množice turistov, ki želijo spoznati našo prelepo državo. Tisti turisti, ki obiščejo Ljubljano, glavno mesto Slovenije, pa so nekoliko presenečeni – predvsem tisti, ki želijo spoznati slovensko kulinariko.

Pred Tromostovjem so namreč postavili stojnice z bosansko hrano. Gostinsko podjetje Sedam, ki upravlja kavarno Tromostovje, je na vrhuncu turistične sezone v bližini Prešernovega trga, ki velja za spomenik lokalnega pomena, postavilo stojnice s čevapčiči, ražnjiči, pleskavicami in drugo balkansko kulinariko. Turisti si na stojnicah lahko privoščijo bosanske dobrote med osmo uro zjutraj in eno uro zjutraj, in to vsak dan.

Uredništvo

"Ne le da tovrstne stojnice ne spadajo v središče mesta, tudi odplake se izlivajo neposredno v Ljubljanico," meni bralec Dela. Novinarji medija so stopili v stik s pristojnimi na ljubljanski občini, ki pa trdijo, da tovrstnega onesnaževanja niso zaznali

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol