R. K. | 14. 9. 2022, 10:55

FOTO: Učence dolenjske osnovne šole v učilnicah pričakala poplava

OŠ Šmihel/fotomontaža

Voda je poleg učilnic zalila tudi nekatere druge prostore. Zaradi situacije so morali posredovati gasilci, škodo pa si je že ogledal župan.

V prostorih Osnovne pole Šmihel pri Novem mestu je počila vodovodna cev in poplavila več šolskih prostorov. Pri sanaciji so morali posredovati gasilci Gasilsko reševalnega centra Novo mesto in PGD Šmihel pri Novem mestu.

Voda je zalila štiri učilnice, namenjene učencem razrednega in predmetnega pouka, kabineta, ki ju uporabljajo učitelji jezikov in naravoslovja, ter pisarno socialne delavke. Gasilci so nastalo situacijo uspešno sanirali: zaprli so ventil, vodo pa izčrpali iz prostorov. 

OŠ Šmihel

Škodo, ki je nastala kot posledica poplave, sta si že ogledala župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in Meta Retar Kramar, ki vodi kabinet za družbene dejavnosti.

OŠ Šmihel

Škoda, ki je nastala v prostorih šole, naj bi bila po prvih podatkih velika. Pouk naj bi kljub temu potekal nemoteno. Za pojasnila smo se poskušali obrniti tudi na vodstvo šole, a nam jih do objave članka ni uspelo priklicati. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol