Uredništvo | 6. 2. 2024, 09:23

Na slovenski šoli aretirana učiteljica, domnevno povezana z mednarodno kriminalno združbo

Žiga Živulovič jr./Bobo

Do aretacije naj ne bi prišlo pred učenci, ravnateljica šole pa pravi, da na potek aretacije niso imeli vpliva.

V osnovni šoli 8 talcev v Logatcu se je na povsem običajen šolski dan odvil malodane filmski prizor: v šolo so vdrli zamaskirani policisti in aretirali učiteljico.

Aretacija se sicer naj ne bi zgodila neposredno pred učenci, ravno tako policisti po poročanju N1 zagotavljajo, da je potekala "preudarno in obzirno". Ravnateljica šole naj na izvedbo in potek aretacije ne bi imela vpliva.

Po navedbah Televizije Slovenija je aretacija učiteljice povezana z obsežno kriminalistično preiskavo, ki jo je policija izvedla prejšnji teden. V okviru te preiskave so policisti razbili mednarodno organizirano kriminalno združbo, osumljeno neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Morda vas zanima tudi:

Preiskali so 20 lokacij in aretirali prav toliko osumljencev, sedem naj bi jih bilo že zmeraj pridržanih. Glavni osumljenec je po poročanju medijev Kristijan Kamenik, ki je bil zaradi trgovine z drogo že večkrat obsojen, tudi v tujini.

Ravno tako je bil obsojen za štirikratni umor v Tekačevem leta 1997, a je bil lani oproščen, s tem, da ta sodba še ni pravnomočna.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol