N. V. | 2. 8. 2023, 10:22

V UKC Maribor že nekaj dni brez pitne vode: odgovorni so pojasnili situacijo

Srdjan Zivulovic/Bobo

V mariborski bolnišnici imajo poleg pomanjkanja pitne vode težave tudi s prodiranjem fekalij v kuhinjo tamkajšnje pediatrije. 

Na mariborski psihiatriji že nekaj dni ni pitne vode, poroča Maribor24, kjer so se novinarji za pojasnilo situacije obrnili na vodstvo UKC Maribor.

"Ob zadnjem odvzemu vzorcev pitnih vod na mikrobiološko preskušanje smo odkrili, da so ti neskladni z uredbo o pitni vodi. Na podlagi prejetih rezultatov smo ocenili, da je voda neustrezna za pitje, a vseeno primerna za osebno higieno. Za čas neskladnosti pitne vode zaposlenim in pacientom zagotavljamo nadomeščanje tekočine v obliki ustekleničene pitne vode," so jim odgovorili.

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Od kod ta neskladnost in kaj se je zgodilo, v UKC Maribor niso pojasnili, prav tako ne, kako dolgo bo to stanje trajalo in kako bodo težavo odpravili.

Težave tudi s fekalijami

UKC Maribor ima poleg pomanjkanja pitne vode težave tudi s prodiranjem fekalij v mlečno kuhinjo tamkajšnje pediatrije. V prostorih za endoskopije se je zamašila kanalizacijska cev, kar je povzročilo odtekanje fekalij po celotnem prostoru. Zaradi puščanja starih cevi kanalizacija prodira v sobe in mlečno kuhinjo, kjer pripravljajo sterilno mleko za novorojenčke.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol