12. 2. 2023, 06:00 | Vir: STA

Uredili so novo progo za tek na smučeh, kje se nahaja?

Mestna občina Ljubljana

Tek na smučeh je bil že od nekdaj znana kot ena najbolj zdravih oblik rekreacije. Primeren je za ljudi vseh starosti ne glede na stanje kondicije.

Zimsko turistično in rekreacijsko ponudbo na Koroškem ob ustreznih razmerah dopolnjujejo tudi urejene proge za tek na smučeh. Tradicionalno proge urejajo v Črni na Koroškem, in sicer v Bistri pri Plazniku in v Logih, prav tako ponekod drugod. Letošnja novost v regiji je urejena proga ob Vodnem parku Radlje ob Dravi.

Vodni park Radlje ob Dravi je širše poznan predvsem po zgrajenem kopalnem jezeru oz. biološkem bazenu, kjer za čistočo in kakovost vode skrbijo izključno naravni organizmi. Ob vodnem parku, ki je odprt v toplejšem delu leta, so tudi glamping nastanitve, kamp, ribnik in igrišča, mimo pelje tudi Dravska kolesarska pot.

MOC

Da bi aktivno preživljanje prostega časa spodbujali tudi pozimi, so se v javnem zavodu ŠKTM Radlje ob Dravi odločili, da bodo na območju, kjer je poleti kamp, uredili tekaško progo. "S pomočjo tehnologije umetnega zasneževanja nam je uspelo pripraviti progo za tek na smučeh ob Vodnem parku. Uporaba proge je za vse uporabnike brezplačna," so pred dnevi sporočili iz zavoda ŠKTM.

Na Koroškem proge za tek na smučeh vsaj občasno urejajo tudi na Ribniškem Pohorju, Kopah, na območju Mislinje in na Sv. Vidu v vuzeniški občini. Prav tako je v teh dneh urejena tekaška proga v Kotljah oziroma na Šrotneku.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord