Uredništvo | 7. 8. 2023, 16:34

Klakočar Zupančičeva sporočila razlog, zakaj je v zadnjih dneh nismo nič videli

Žiga Živulovič jr./Bobo

V času izrednih razmer v državi so se mnogi spraševali, kako to, da je ni na spregled. Na družbenih medijih je povedala, kaj se dogaja.

Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič je v prvem odzivu na izredne razmere zaradi poplav v državi ob koncu prejšnjega tedna izpostavila, da zdaj ni čas za politične delitve, temveč za združevanje in tovarištvo in za pomoč najšibkejšim. Dan kasneje, v soboto, pa je na Facebooku objavila, da se seje Sveta za nacionalno varnost, ki je sledil, žal ne bo mogla udeležiti.

Ob tem je pojasnila: "Sveta za nacionalno varnost v razširjeni sestavi ob 11:00 uri se žal ne bom mogla udeležiti zaradi nesreče v ožji družini, ki terja bolnišnično zdravljenje." Dodala je, da jo bo na seji nadomeščala podpredsednica Nataša Sukič

Klakočar Zupančičeva je ob tem navedla, da je že pričela z aktivnostmi, ki jih lahko DZ postori za hitrejšo realizacijo pomoči ljudem in obnovo prizadete infrastrukture zaradi poplav.

Igor Kupljenik /BOBO

"V sredo bo po sklepu kolegija predsednice DZ najverjetneje sklicana izredna seja, kjer bomo poslanke in poslanci po nujnem postopku obravnavali Zakon o odpravi posledic naravnih nesreč, ki naj bi ga Vlada sprejela v teh dneh," je še zapisala in dodala, da je z mislimi z vsemi prizadetimi v poplavah.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord