R. K. | 16. 5. 2023, 16:02

Urška Klakočar Zupančič na ves glas zapela (in sprožila posmeh na družbenih omrežjih)

Twitter/Edvard Kadič/posnetek zaslona

Marsikdo je debelo pogledal, ko se je predsednica državnega zbora na javni prireditvi odločila pokazati svoj talent.

Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič je znova postala tarča kritik na družbenih omrežjih, po tem, ko je na osrednji spominski slovesnosti ob 78. obletnici zadnjih bojev druge svetovne vojne na evropskih tleh pred vsemi zbranimi na ves glas zapela. Njeno solo točko je med drugimi na Twitterju delil tudi poslanec največje opozicijske stranke Janez Janša in se v objavi pošalil, da so na Evrovizijo šli napačni. 

Zapela partizansko pesem

Slovesnosti ob spomeniku Svobodi in miru na Poljani pri Prevaljah, ki jo organizirajo Zveza združenj borcev za vrednote NOB Slovenije in Združenje borcev za vrednote NOB Mežiške doline in koroške občine, se vsako leto udeleži večje število ljudi. Prireditev na soboto pred 15. majem poteka na kraju, kjer se je nekoč odvijala zadnja bitka druge svetovne vojne.

Slavnostna govornica na letošnji prireditvi je bila predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič, ki je sredi svojega govora na presenečenje vseh zapela partizansko Pesem svobodi. To pa je na družbenih omrežjih sprožilo tudi precej neodobravanja in spletnih šal, saj ji ni uspelo zadeti vseh not. Videoposnetek je delilo tudi nekaj opozicijskih politikov.

Žiga Živulovič jr./Bobo

Odmevi na družbenih omrežjih

Poleg predsednika največje opozicijske stranke Janeza Janše je posnetek petja Klakočar Zupančičeve delil tudi poslanec SDS Žan Mahnič in ob tem cinično pripisal: "Urška tako fuša, da bi lahko pela pri ženskem pevskem zboru Kombinat."

Na objavo se je odzvalo tudi več uporabnikov. "Ojoj, kar ušesa zabolijo, ampak njena samozavest je neokrnjena. Očitno se ne zaveda fušanja, tako kot marsičesa drugega ne," je bil kritičen nekdo, med tem ko je nekdo drug opozoril na izraze na obrazih drugih oseb na posnetku: "Samo poglejte izraze na obrazih stoječih v ozadju, neprecenjivo."

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol