A. B. | 8. 10. 2022, 15:10

Urška Klakočar Zupančič prvič v javnosti po "boksarskem dvoboju" (imamo fotografije)

A.K./Jure Bajič/Visit Celje/fotomontaža

Predsednica državnega zbora si rada vzame čas za sprostitev in vandranje po mestu. Tokrat se je podružila s smetano iz Celja. 

Že drugo leto zapored se v tretjem največjem mestu v Sloveniji, torej Celju, odvija Festical Rol.ce & Vin.ce. Na festivalu lahko obiskovalci pokusijo celjsko specialiteto rolca in okusijo vina lokalnih prebivalcev. To, kar je blejska kremšnita za Bled ali prekmurska gibanica za Prekmurje, je celjska rolca za Celje. 

Na festivalu lahko rolce obiskovalci poskusijo pri različnih celjskih ponudnikih, saj jo vsak pripravlja na svoj način. 

Na festivalu je bila ujeta tudi predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič, ki se je udeležila dogodka Pozdrav pticam. 

Jure Bajič/fotomontaža

Med "celjsko smetano"

Klakočar Zupančičeva se je v sklopu festivala udeležila dogodka Pozdrav ptic miru. Otrokom je predala poslanico ob svetovnem dnevu miru – "V teh nemirnih in nestrpnih časih bodo naše 'ptice miru' še višje poletele in ljudem predale sporočilo,da je mir temelj za naša življenja," lahko med drugim o pomenu dogodka preberemo na spletni strani Cele.si. 

Twitter/Državni zbor/fotomontaža

Predsednico državnega zbora je bilo mogoče opaziti v družbi celjske učiteljske smetane. Na spodnji fotografiji stoji ob dolgoletni ravnateljici Osnovne šole Lava, Marijani Kolenko. V dobri družbi se je tako lahko sprehodila med različnimi ponudniki vin in poskusila specialitete celjske kuhinje. Čeprav informacije o tem, če je degustirala hrano in pijačo, nimamo, verjamemo, da sladkih pregreh ni zamudila.

Urška Klakočar Zupančič v Celju. Ob njej ravnateljica OŠ Lava, Marijana Kolenko.

Urška Klakočar Zupančič v Celju. Ob njej ravnateljica OŠ Lava, Marijana Kolenko.

Jure Bajič

Na festivalu je lahko sicer poskusila vina različnih vinarjev, kot so S Vino, MARO Wine, Vino Herga, Vinska klet Šmarje pri Jelšah Visit Šmarje pri Jelšah, Vina Glavač in vina Vinogradništva Krošl. Za poslastice so poskrbeli iz kavarne, pekarne in slaščičarne Rolca, slaščičarne Zvezda in pekarne Geršak. Na festivalu je bil tudi soorganizator festivala, Leon Leber. 

Leon Leber, soorganizator festivala.

Leon Leber, soorganizator festivala.

A. K./Jure Bajič/fotomontaža

Predsednica državnega zbora sicer prvič v javnosti po "boksarskem dvoboju"

Državni zbor je objavil posnetek, ki so ga na pobudo predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič posneli v glavni dvorani v parlamentu, z namenom ozaveščanja o otroškem raku. Na posnetku se Klakočar Zupančičeva v boksarskih rokavicah "bojuje" poslancem Dejanom Zavcem, nekdanjim boksarskim prvakom. 

Posnetek so kasneje predvajali otrokom na ljubljanski pediatrični kliniki, Klakočar Zupančičeva pa je simbolno gesto pojasnila tako: 

"Poanta ni v boksanju, ampak gre zgolj za simbolno gesto. S poslancem Dejanom Zavcem se na koncu objameva in pokaževa zlate pentlje, ki so simbol boja proti otroškemu raku," je dejala.  

Prepričana je, da bi tiste, ki so otrokom z objavo fotografij še pred predvajanjem videa pokvarili presenečenje in po njenem grdo izrabili simbolno gesto, moralo biti sram.

Posnetek si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord