23. 11. 2022, 18:37 | Vir: STA

Velik uspeh slovenskih policistov: eden najbolj iskanih ubežnikov za zapahi

Žiga Živulović jr./Bobo/Profimedia/fotomontaža

Organi pregona so 37-letnika na plan izbezali s pomočjo posebne Europolove kampanje, s katero vsako leto izsledijo številne obsojence, ki poskušajo uiti pred kaznijo.

Uspešno je zaključeno iskanje še enega ubežnika, ki je bil vključen v letošnjo kampanjo za izsleditev najbolj iskanih evropskih ubežnikov. Konec prejšnjega tedna se je 37-letni moški namreč sam zglasil na prestajanje kazni, so sporočili z Generalne policijske uprave.

Letošnja kampanja s sloganom Lahko jih pomagate razkriti. #GameOver, v kateri sodelujejo tudi slovenski policisti, je usmerjena v intenzivno iskanje članov organiziranih kriminalnih združb. Slovenska policija je v kampanjo vključila tri iskane osebe.

Ubežnik, ki so ga iskali zaradi izogibanja zaporu, na katerega je bil obsojen zaradi kaznivih dejanj zlorabe prostitucije in neupravičenega prometa s prepovedanimi drogami, je že na prestajanju kazni, so navedli.

Bobo

Nekateri se zaradi pritiska predajo sami

Kampanja, ki sta jo konec letošnjega septembra zagnala Europol in Evropska mreža skupin za aktivno iskanje pobeglih oseb (ENFAST), dosega pomembne uspehe z objavo iskanih oseb na spletni strani www.eumostwanted.eu, in sicer tako zaradi neposrednih prijetij kot tudi zaradi koristnih namigov, ki pripeljejo do dejanskih aretacij.

Pri vsaki taki kampanji se več ubežnikov tudi samih preda, ker je pritisk nanje prevelik.

Kakršne koli podatke o iskanih osebah je mogoče slovenski policiji posredovati na anonimni telefon policije 080 1200, lahko pa tudi na elektronski naslov skupine za ciljno iskanje oseb fast@policija.si. Nekatere od oseb, ki jih trenutno išče slovenska policija, si je mogoče ogledati na spletni strani Iskane osebe.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.