R. K. | 9. 2. 2023, 17:11

Znana Slovenka pretresla z novico, da je zbolela za rakom

Danijel Čančarević/Instagram/tjasaskubic_poledance/fotomontaža

25-letna Tjaša Skubic je razkrila, da je njeno stanje resno. 

Prepoznavna plesalka ob drogu in uspešna podjetnica Tjaša Skubic, ki smo jo gostili tudi v našem podkastu, je na Instagramu delila pretresljivo novico. Sporočila je, da je zbolela za rakom, onkologi pa so ji povedali, da je njeno stanje resno

"Današnje objave ni zabavno deliti," je na Instagramu zapisala 25-letnica, ki je s svojimi plesnimi gibi pridobila tudi mednarodno prepoznavnost, ustanovila pa je tudi svoj plesni studio Monopole in soustanovila blagovno znamko Zorya. "Diagnosticirali so mi raka. Kakšen tip? Imenuje se NK/T-celični limfom," je sporočila.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tjaša Skubic | POLE DANCE (@tjasaskubic_poledance)

Bolezen so odkrili zgodaj

Kot je dejala, je imela težave z dihanjem na nos, zato je obiskala zdravnika, ki ji je naredil biopsijo. Po enem mesecu čakanja je dobila izvid - diagnosticirali so ji limfom. "Izvedela sem pred mesecem in pol. V tem obdobju so naredili veliko preiskav, da bi potrdili končno diagnozo," je zapisala.

Sporočila je tudi dobro novico, da so ji odstranili mandlje, rak pa se nanje ni razširil, kar pomeni, da so ga odkrili hitro, že v prvem stadiju. Kljub temu ji je onkolog dejal, da je njeno stanje resno in je morala takoj začeti zdravljenje. Predpisali so ji kemoterapijo in obsevanje.    

Teden dni je morala nepremično ležati v postelji

Kasneje je delila še eno objavo, v kateri je podrobneje opisala, s kakšnimi težavami se spopada med zdavljenjem. Kot je zapisala, se ji je po lumbalni punkciji pojavil močan glavobol. "Kadarkoli sem se postavila pokonci, je bila bolečina v glavi neznosna." Hkrati pa ji je bilo zelo slabo tudi zaradi kemoterapije.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tjaša Skubic | POLE DANCE (@tjasaskubic_poledance)

Glavobol se ji je naslednji dan še poslabšal. Da bi minil, je morala ves teden ležati v postelji, ne da bi vstajala zaradi česarkoli. Ni smela niti na stranišče. Vse je morala početi v postelji z glavo v višini telesa, celo brez vzglavnika. "Mislim, da sem šele drugi dan spoznala, kako težko bo to. Mislila sem, da mi ne bo uspelo," je razkrila. 

"Počutila sem se kot kos mesa in prvič v življenju sem pomislila, da nočem več živeti. Telesna in čustvena bolečina sta bili tako močni, da ju nisem mogla niti nikomur izraziti."

Podporo so ji izkazali mnogi

Kot je zapisala v svojih objavah, najprej ni bila prepričana, ali naj svojo zgodbo deli na Instagramu, a se je nazadnje odločila, da bo na pot do okrevanja stopila skupaj s svojimi sledilci, če se bo le počutila dovolj dobro. "Mislim, da bo to dobro tudi, ker me bo zaposlilo v bolnišici, morda pa bo tudi motiviralo koga, ki gre skozi kaj podobnega ali ima družinskega člana, ki je prav tako zbolel za rakom," je zaključila.

Na objave so se odzvali številni uporabniki in ji v svojih zapisih izkazali veliko podpore in pozitivnih misli. Čim hitrejše okrevanje ji želimo tudi v uredništvu Metropolitan.si.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord