4. 8. 2023, 15:41 | Vir: STA

V Celju se začenja širša evakuacija (sirena se je oglasila že petkrat)

STA

Reka Savinja je v Celju prestopila bregove. Policija poziva ljudi, ki živijo blizu reke, da naj območje nemudoma zapustijo. 

Zaradi izjemno slabe hidrološke napovedi in razlitja Savinje se v Celju začenja evakuacija celotnega območja Lisc na desnem bregu in Trubarjeve, Malgajeve do Ljubljanske ulice in celotnega starega mestnega jedra na levem bregu Savinje, so sporočili iz celjske občine. Na občini prebivalke in prebivalce prosijo, da upoštevajo navodila služb zaščite in reševanja. Sirena se je v Celju oglasila že petkrat.

Zaradi izrednih razmer je Mestna občina Celje na Poklicni gasilski enoti Celje vzpostavila klicni center. Občanke in občani, ki potrebujejo nujno pomoč, lahko pokličejo na telefonsko številko (03) 428 09 00 ali pišejo na elektronski naslov civilna.zascita@celje.si. V nujnih primerih lahko pokličejo tudi na številko 112. 

Zaradi posledice neurja, poplav, nanosov peska in blata ter zemeljskih plazov so zaprti nekateri avtocestni odseki. Štajerska avtocesta je zaprta med Žalcem in Šentrupertom proti Ljubljani ter od Vranskega do Žalca proti Celju. Na štajerski avtocesti je zaprt tudi priključek Sneberje. Na gorenjski avtocesti je zaprt priključek Brnik. Prometnoinformacijski center voznikom svetuje previdnost, tam, kjer je večja količina vode na vozišču, naj omejijo hitrost.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol