9. 5. 2022, 14:39 | Vir: STA

V južnoafriškem Cape Townu slovenski turistični film prejel 4 nagrade

Bobo
Arboretum Volčji Potok (foto: Bobo)

Arboretum Volčji Potok

Slovenijo so na festivalu zastopala štiri promocijska dela, ki so prejela dve zlati in dve srebrni nagradi. Oglejte si film, ki je prejel zlato.

Minuli teden je v južnoafriškem Cape Townu potekal festival turističnega filma International Tourism Film Festival Africa (ITFFA).

Slovenijo so na festivalu zastopala štiri promocijska dela, ki so prejela dve zlati in dve srebrni nagradi. Tri so tekmovala v sklopu mednarodnih turističnih zmagovalcev, eno pa v sklopu dokumentarnih in TV zmagovalcev. Nagrade je v imenu prejemnikov nagrad iz Slovenije prevzel častni generalni konzul Slovenije v Cape Townu Dirk Prieur Du Plessis.

V kategoriji turističnih produktov - gastronomije je zlato priznanje dobil nacionalni promocijski video STO z naslovom, ki se v angleškem jeziku glasi: "Slovenian Gastronomy. You can't spell Slovenia without love. Your plate awaits," so zapisali.

Letošnji festival je bil četrti po vrsti, na njem pa je sodelovalo 315 del iz 55 držav. Finaliste in zmagovalce je izbrala mednarodna žirija, ki so jo sestavljali strokovnjaki s področja marketinga, turizma in avdiovizualizacij.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.