R. K. | 8. 11. 2022, 16:35

Pri Kamniku izbruhnil požar: končalo se je tragično

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Policisti so bili v dopoldanskih urah obveščeni, da so na objektu v enem najbolj odročnih delov občine izbruhnili plameni. 

Policisti ljubljanske policijske uprave so bili nekaj pred 11. uro obveščeni, da je na manjšem objektu ob eni od stanovanjskih hiš na območju Kamnika prišlo do požara. Gasilci so požar uspešno pogasili, policisti pa so v notranjosti objekta našli eno mrtvo osebo.

Da gori manjši leseni objekt v kamniškem Zakalu, so bile kamniške urgentne službe obveščene okoli 10.45 dopoldan. Na kraju so nemudoma posredovali gasilci PGD Kamniška Bistrica, Kamnik in Šmarca. Plamene so najprej omejili in pred ognjem zavarovali bližnji stanovanjski objekt, poroča Kamnik.info.

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

Bobo

Preminil naj bi neznani moški

Požar so dokončno pogasili po dobri uri borbe s plameni, pri gašenju pa jih je še posebej ovirala odročnost in hribovistost kraja, zaradi katerega so imeli težavo tudi s pomanjkanjem vode, ki so jo morali po ozki, ovinkasti in strmi cesti dovažati z gasilskimi cisternami, so še zapisali pri omenjenem mediju.

Ljubljanski policiati so v sporočilu za javnost zapisali, da identiteta osebe, ki je preminila v požaru, še ni znana. Po poročanju Kamnik.info pa naj bi šlo za moškega. Policisti so dodali so, da trenutno še zbirajo obvestila in si ogleduejo kraj požara, zato več podrobnosti o dogodku javnosti še ne morejo posredovati. Več bodo sporočili, ko bo zananih več podatkov.