P.M. | 12. 10. 2022, 07:00

V Kopru si zadovoljni manejo roke: "Česa takega ne pomnimo"

Profimedia

Tako posebnih prizorov prebivalci našega pristaniškega mesta dolgo ne bodo pozabili. Kaj se je dogajalo?

V koprsko pristanišče so pred dnevi vplule kar štiri potniške ladje hkrati, ki so na svojem krovu prepeljale več kot 2.000 potnikov in nekaj več kot 1.500 članov posadke. Na njihovem krovu jih je spremljalo tudi več deset predstavnikov medijev, ki so imeli priložnost spoznati tako Koper kot Piran. Ob tem so si ogledali tudi vasico Padna ter koprsko zaledje z Marezigami.

Priplule so iz različnih pristanišč

Župan Mestne občine Koper Aleš Bržan je dejal, da je vesel odločitve ladjarja Azamara Club Cruises, da prvič v zgodovini v Koper pripelje vse štiri ladje svoje flote.

"Koper je mesto neštetih doživetij ter srčnih in prijaznih ljudi, kjer se lahko varno in brez težav sprehajate po tipično obmorskih ozkih uličicah, prepletenih z vonjem po morju in soli,"  je dejal.

Ladje so k nam priplule iz različnih jadranskih pristanišč. Azarama Quest in Journey iz italijanske Ravenne, Onward iz hrvaškega pristanišča Zadar, Azamara Pursuit pa iz Šibenika.  

Prihod ladij so predstavniki Luke Koper in Mestne občine Koper, skupaj s Slovensko turistično organizacijo pozdravili s svečanim sprejemom v Pretorski palači.

"To je zgodovinski dogodek"

Zbrane je v imenu Luke Koper nagovoril vodja potniškega terminala Mitja Dujc, ki je dejal, da gre za zgodovinski dogodek, a hkrati tudi za poseben organizacijski izziv. Michael Pawlus, eden od vodilnih pri Azamara Cruises, se je gostiteljem zahvalil za čudovit sprejem, vsem štirim kapitanom pa za varno vplutje v pristanišče.

Profimedia

V Luki Koper so zapisali, da je prihod štirih ladij Azamara Cruises zagotovo vrhunec letošnje sezone prihodov potniških ladij. Ta se bo sklenila s skupnim prihodom 65 potniških ladij in približno 78.000 potniki. 

Navdušeni so bili tudi Koprčani, ki so v komentarjih pod objavo Luke Koper na Facebooku izkazovali veselje nad prihodom tolikšnega števila obiskovalcev. Ena od komentatork je zapisala: "Odlični obiskovalci in prijazni kupci. Hvaležna sem vsakemu, ki je iz naše trgovine kar koli kupil za svoje znance, prijatelje in sorodnike ter odnesel ime naše trgovine naprej v ZDA, Irsko in na Škotsko."

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord