12. 4. 2022, 16:42 | Vir: STA

V Ljubljani vrata odprl ukrajinski dobrodelni center

Bobo

Pomoč jim bodo nudili v prostorih, ki se nahajajo v spodnji etaži Emporiuma v ljubljanskem BTC Cityju.  

V centru lahko begunci iz Ukrajine izberejo oblačila, čevlje, šolske potrebščine, igrače, dobijo osnovne informacije v zvezi z bivanjem v Sloveniji ter možnost za druženje, učenje in vključitev v delavnice.

Za lažje bivanje v Sloveniji

"Center je nastal z željo, da bi begunci dobili prostor za druženje in učenje in da bi se tu počutili doma," je ob odprtju dejala vodja centra Natalya Markevych. Generalni tajnik Slovenske karitas Peter Tomažič je ob tem izpostavil, da Karitas trenutno z materialno pomočjo pomaga več kot 1200 beguncem iz Ukrajine.

Dobrodelni center so v spodnji etaži Emporiuma v BTC Cityju odprli v sodelovanju ukrajinskega veleposlaništva v Sloveniji, Slovenske karitas in družbe BTC, ki je omogočila brezplačno uporabo prostora. Kot je ob odprtju centra izpostavil izvršni direktor za področje marketinga in razvoja v družbi BTC Miha Mermal, so v družbi BTC izkazali čut za skupnost in humanost in podprli prizadevanja Karitasa za pomoč ukrajinskim beguncem.

Bobo

Vključenih več kot 25 prostovoljcev iz Ukrajine

V centru Chevrona Kalyna, ki je poimenovan po prepoznavnem jagodičevju v Ukrajini in ima za begunce tudi simbolni pomen povezanosti z domovino, je vključenih tudi več kot 25 prostovoljcev iz Ukrajine.

Slovenska karitas vabi k darovanju šolskih potrebščin - zvezkov, copatov, peresnic, torbic, barvic, svinčnikov in podobno, za lažji vstop otrok iz Ukrajine v šolo. Kot so sporočili iz Slovenske Karitas, bodo otroci veseli tudi športnih igrač (rolk, skirojev, badmintona, žog...), dobrodošle pa so tudi družabne in didaktične igre za otroški kotiček.

Zbrani material zbirajo vsak delovni dan od 9.30 do 18. ure v skladišču na Letališki 32, so sporočili.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec