M. P. | 18. 3. 2023, 15:13

V znanem ljubljanskem naselju na delu tatovi koles: "Žalost, pa taka"

Profimedia/fotomontaža

Pravijo, da priložnost naredi tatu. S toplejšimi dnevi so se na plano zapeljali številni kolesarji, nekdo pa si že mane roke.

Kolesa so v toplih dneh zelo priljubljeno prevozno sredstvo in način rekreacije, verjetno so prav zato pogosta tarča nepridipravov. V ljubljanskem naselju Koseze so jih v preteklih dneh odtujili kar nekaj, v glavnem je šlo za otroška kolesa.

Gre za prebivalca naselja ali ...

"Danes smo šli s hčerko in s starimi starši za njen 4. rojstni dan na Rožnik. V tem času je nekdo ukradel otroško kolo izpod stopnic, kjer parkiramo kolesa," je pred dnevi v Facebook skupini Koseze UBU (Ulica Bratov Učakar, op.a.) zapisala stanovalka. Pod njeno objavo se je oglasil nekdo s podobno izkušnjo: "Teden dni nazaj je ponoči izginilo tudi naše otroško kolo, torej je očitno nekdo v akciji v bloku oziroma iz sosednjega bloka."

Facebook/Koseze UBU/posnetek zaslona

Tudi sedeži pridejo nekomu prav

V eni od zadnjih objav na zidu skupine medtem ob fotografiji otroškega kolesa brez sedeža preberemo sledeče: "Zgodilo se je pred vrtcem nasproti lekarne, žalost pa taka." Na vhodnih vratih bloka številka 102 je nekdo prilepil objavo s pozivom, da naj stanovalci zapirajo vhodna vrata za seboj, saj naj bi izpod stopnic nedavno izginilo kolo.

Profimedia

V naselju so že lani na policijo prijavili izginotje več koles, kot je razbrati iz zapisov skupine, je bilo eno od njih ukradeno s stojala za kolesa pred blokom. Večina stanovalcev priljubljene soseske ima na voljo kolesarnice v bloku, kjer živijo, a so te v mnogih primerih polne krame, zato morajo kolesa puščati zunaj, so še zapisali.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord