R. K. | 26. 1. 2023, 10:09

V mariborskem nakupovalnem središču izbruhnil požar

Fotografija je simbolična.

Milos Vujinovic/Bobo

Vodja gasilske intervencije je za Metropolitan.si pojasnil, kaj se je dogajalo v Trgovsko poslovnem centru City, po tem, ko je zagorelo dvigalo.

Prejeli smo informacijo, da je v enem izmed mariborskih nakupovalnih središč gorelo. Ogenj je izbruhnil v dvigalu trgovskega centra City. Na kraju so z več vozili posredovali gasilci Gasilske brigade Maribor, ki so intervencijo medtem že končali. Kaj se je dogajalo, nam je pojasnil vodja intervencije Matej Kranjec.

Do požara je prišlo na krmilnem deu dvigala. Posredovali so vzdrževalci dvigala, ki so ogenj pogasili že pred prihodom gasilcev.

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

Milos Vujinovic/Bobo

Nihče ni bil ogrožen

Kot je pojasnil Kranjec, je šlo za manjši požar, sami pa so po prihodu na kraj dogodka zadevo pregledali in prezračili prostor. "Za obiskovalce in zaposlene v trgovskem centru City tako ni bilo nobenih nevarnosti."

Kolikšna je škoda, Kranjec ne more oceniti, predvideva pa, da je bilo poškodovano dvigalo, na katerem je požar izbruhnil. "V dogodku ni bil nihče poškodovan, tudi ogrožen ni bil nihče," je poudaril.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord