N. V. | 17. 1. 2023, 14:29

V Mariboru naj bi odprli Burek Olimpija: "Vsak navija za svoj klub, ko pride do bureka, pa je izbira samo ena"

Facebook/Burek Olimpija

"Olimpija v Mariboru" je stavek, za katerega smo mislili, da ga nikoli ne bomo slišali. Lastniki Bureka Olimpija nam razkrivajo, da imajo resne namene glede odprtja nove restavracije v štajerski prestolnici.

Pred dnevi so lastniki priljubljene okrepčevalnice Burek Olimpija na Facebooku vprašali: Kaj si njihove stranke mislijo o tem, da bi poslovalnico odprli v Mariboru?

V komentarjih so se zvrstili mešani odzivi, oglasili so se tako tisti, ki bi se tovrstne restavracije v štajerski prestolnici razveselili, kot tudi tisti, ki menijo, da je v mestu nezaželena. Namreč stereotipno velja, da zaradi nogometnega rivalstva Mariborčani in Ljubljančani niso največji prijatelji. Restavracija, ki v imenu nosi 'Olimpija', pa bi lahko nestrpne Viole razjezila, menijo mnogi.

Zato smo se obrnili na lastnika restavracije, ki nam je pojasnil, ali o odprtju njihove restavracije v štajerski prestolnici resno razmišljajo in ali načrtujejo, da bodo spremenili ime.

Burek Olimpija v Mariboru

Njihovi nameni so resni, smo ugotovili iz pogovora. Pojasnijo, da jih je kontaktiral investitor, ki v tem trenutku še ne želi biti imenovan, lahko pa razkrijemo, da je lastnik podobnega prostora na frekventni lokaciji v Mariboru. Investitor želi odpreti restavracijo Burek Olimpija v Mariboru, vodstvo Bureka Olimpija pa je z njim pripravljeno sodelovati.

"Verjamite mi, največ naših strank je Štajercev. V Ljubljano se pripeljejo samo na naš burek," lastnik razlaga, da bodo ob takšnem povpraševanju Štajercev poskusili doseči, da bo burek prišel do njih, ne pa oni do njega.

Pomisleki glede nestrpnosti ga ne skrbijo: "Prav je, da vsak podpira svoj klub, a ko pride do bureka, je izbira samo ena – Burek Olimpija, seveda."

Čeprav sta lokacija in ime restavracije Burek Olimpija v Mariboru stvar odločitve investitorja, lastnik razlaga, da sam imena ne bi spreminjal: "Ni pomembno, kakšno je ime, samo da je produkt vrhunski." 

Kaj menite vi, se bo Burek Olimpija obnesel v Mariboru?

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol