R. K. | 2. 9. 2022, 16:00

V Mariboru je sneg! Kako je to možno?

Facebook/Skupina JHMB

"Na prvo žogo bi mislil, da sem v Abu Dabiju na kakšni promociji pokritega smučišča", je nenavadno situacijo v središču mesta komentiral mariborski mestni svetnik. 

Mariborčani so ostrmeli od začudenja. Komaj je minil avgust, že jih je v središču mesta presenetil sneg, prisoten pa je bil celo teptalec snega. A na srečo ne gre za kak čuden vremenski preobrat, temveč so 'instalacijo' postavili v sklopu praznovanja druge obletnice ustanovitve Javnega holdinga Maribor (JHMB).

S kupom snega naznanili zimsko sezono

Kot so pri JHMB zapisali v objavi na Facebooku, so ob drugi obletnici ustanovitve holdinga skupaj s povezanimi podjetji na mariborskem Glavnem trgu izpeljal dogodek z imenom Skupina JHMB z vami. Na njem so javnosti predstavili različne dejavnosti skupine, hkrati pa izpeljali tudi družabni program.

S kupom snega na Glavnem trgu je podjetje Marprom, ki je del JHMB, simbolično naznanilo, da je ponovno pred vrati zimska sezona na Pohorju. Sneg, ki so ga izdelali v lastni tovarni snega pod Pohorjem, so v središče mesta med drugim prepeljali z namenom promocije predprodaje smučarskih vozovnic.

Fotografijo septembrskega snega v Mariboru je v objavi na Facebooku delil tudi mariborski mestni svetnik Miha Recek in se ob tem pošalil, da je na prvo žogo mislil, da se je znašel v Abu Dabiju na kakšni promociji pokritega smučišča.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord