P.M. | 7. 8. 2023, 21:57

V Medvodah opozarjajo na številne nevarnosti: "Med nami so tudi taki, ki ne razmišljajo enako"

Bobo

"Bodite pozorni, nevarnosti še ni konec!" je medvoška občina zapisala na svoji spletni strani. 

Zaradi velike količine padavin so meteorne vode in vodotoki na območju celotne občine Medvode zalili več objektov in območij. Sprožili so se tudi zemeljski plazovi, aktiviran je bil štab Civilne zaščite in vse gasilske enote ter druge intervencijske službe. Množica prostovoljcev je danes čistila in pomagala prizadetim v poplavah. Največ pozornosti je bilo na vzpostavitvi javnih služb, odvoz kosovnih odpadkov pa bo zagotovo trajal več dni, so zapisali na Facebooku.

Facebook/Občina Medvode

Na prvi izredni seji se je sestal tudi Občinski svet Občine Medvode z eno točko dnevnega, in sicer seznanitev z razmerami po poplavah. "Še vedno velja posebna pozornost na plazenje že sproženih in novih plazov. V primeru nevarnih sprememb te nemudoma javite na številko 112," so poudarili.

Ob tem so tudi izpostavili, da policija ponovno opozarja na zaznano problematiko. "Takšni trenutki iz večine ljudi potegnejo najboljše, a med nami so tudi taki, ki ne razmišljajo tako. V kolikor opazite posameznike ali skupine, ki stisko tistih, ki imajo uničene domove izkoriščajo za okoriščanje, le to nemudoma prijavite na telefonsko številko 113," so opozorili svoje občane. 

Vse udeležence v prometu prosimo za pazljivo vožnjo, saj so zaradi odtekanja vode odprti meteorni jaški. Promet na cestah je otežen, cesta doline Ločnice je zaprta, odprta pa je cesta preko Katarine, so zapisali na spletni strani.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord