A. B. | 14. 1. 2023, 10:24

V ognjenih zubljih v Kranju evakuiranih 16 stanovalcev: ena oseba v opeklinah

Ministrstvo za notranje zadeve/fotomontaža

Policisti so sporočili več podrobnosti glede požara, ki se je v jutranjih urah odvil na Koroški cesti v Kranju. Stanovanje, v katerem je zagorelo, je v celoti pogorelo. 

Okoli 5.40 so bili policisti in gasilci obveščeni o požaru v večstanovanjski stavbi na Koroški cesti v Kranju. Kraj je policija zavarovala. Gasilci so požar omejili in pogasili.

Evakuiranih 16 stanovalcev 

Po trenutno znanih podatkih je bilo evakuiranih 16 stanovalcev, ki se bodo po zaključeni intervenciji lahko vrnili v svoje domove. Dve osebi sta na kraju potrebovali zdravniško pomoč. Obe sta imeli težave z dihanjem zaradi vdihanega dima, ena od njih je dobila tudi telesne poškodbe (opekline). S kraja sta bili odpeljani v zdravstveno ustanovo.

Zagorelo naj bi v enem izmed stanovanj v drugem nadstropju večstanovanjske stavbe in to stanovanje je tudi v celoti pogorelo.

Na kraju so intervenirali gasilci več gasilskih društev, policisti in kriminalisti ter zdravstveno osebje. Cesta je bila za vse udeležence v prometu od krožišča Koroška cesta-Bleiweisova cesta do križišča Koroška cesta-Slovenski trg zaprta med 5.40 in 8.40. Obvoz je bil urejen.

Ministrstvo za notranje zadeve

Policisti opravljajo ogled. Vzrok in materialna škoda še nista znana in sta predmet nadaljnje kriminalistične preiskave. O vsem bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord