R.S. | 5. 10. 2022, 07:34 | Vir: STA

V prestolnici ni več dovoljeno početi tega

Profimedia

Ljubljanski župan je ukrep napovedal že avgusta. Na vseh vstopih v peš cono bodo predvidoma prihodnji teden postavili nova obvestila. 

V peš coni v središču Ljubljane se je prepovedano voziti z motornimi kolesi. Razen v času, ko je dovoljena dostava, torej med 6. in 10. uro. Prepoved velja za vsa motorna kolesa, "v peš coni se ne sme voziti noben motorček, skuter, tudi tisti do 25 kubičnih centimetrov ne," je povedal ljubljanski župan Zoran Janković.

60 parkirnih mest za motorje

Na vseh vstopih v peš cono bodo predvidoma prihodnji teden postavili obvestila z napisom: 'Varnost pešcev na prvem mestu, prepovedano z motornimi vozili.' Redarji bodo tako prihodnji teden začeli z opozarjanjem motoristov, kasneje pa jih bodo za vožnjo v peš coni tudi kaznovali, je povedal Janković.

Bobo

Parkirnih mest za motorje pred vstopi v peš cono je približno 60. "Ta mesta so več ali manj prosta, težave imamo le ob vrhuncu sezone, ko v mesto pride več tujcev z motorji," je povedal. Če bo potreba, bodo ustvarili tudi nova parkirna mesta za motorje, je obljubil.

Janković je prepoved vožnje z motorji v peš coni napovedal že avgusta. Takrat je dejal, da so z ministrstva za infrastrukturo dobili obvestilo, da noben motor ne sme zapeljati v peš cono.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ