15. 4. 2022, 07:02 | Vir: STA

V prihodnjih dneh nas čaka zgoščen promet, TAKO se lahko izognete gneči

Profimedia

Se tudi vi med prazniki odpravljate na lepše? Bodite pazljivi na cesti!

Po večjem delu Evrope se začenjajo velikonočni prazniki, vozniki na cestah pa lahko pričakujejo zgoščen promet, opozarjajo v prometno-informacijskem centru. Večje obremenitve pričakujejo vse do torka. Iz Agencije za varnost prometa ob tem voznike pozivajo k večji previdnosti in spremljanju razmer na cestah.

Pomoč na poti

Na Promet.si lahko pogledate prometni koledar, v katerem najdete napovedi prometa za prihodnje dni in si tako lažje načrtujete pot. 

Povečan promet pričakujejo predvsem iz smeri Italije in Avstrije proti mejnim prehodom s Hrvaško, sporočajo s prometno-informacijskega centra.

Možnost večje zasedenosti počivališč

Omejitev prometa tovornih vozil in skupin vozil, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol, bo danes veljala od 14. do 22. ure, v nedeljo in na praznični ponedeljek pa od 8. do 22 ure. Parkiranje težkih vozil na avtocestnih počivališčih bo omejeno na 25 ur, opozarjajo pa tudi na možnost večje zasedenosti počivališč.

V soboto se zaključuje tudi akcija 40 dni brez alkohola, zato z Agencije za varnost prometa ob prazničnih dneh še posebej opozarjajo voznike, naj ostanejo trezni.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec